5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Eğirdir'de av yasağı süresi uzadı

Isparta'daki Eğirdir Gölü'nde avcılık faaliyetlerine Valilik tarafından konulan 3 yıllık av yasağı, Çevre ve Orman Bakanlığınca 4 yıla çıkarıldı.

Vali Uzun, göl yönetimi çalışmaları kapsamında göl yaşamını korumaya yönelik birtakım tedbirler aldıklarını söyledi. Uzun, bu çerçevede bir süre önce gölde avlanmayı yasakladıklarını, yasaklama süresini de 3 yılla sınırlandırdıklarını kaydetti.

Konuyu Çevre ve Orman Bakanlığına da taşıdıklarını bildiren Vali Uzun, bakanlıktan gelen heyetin geniş çaplı inceleme yaptığını, gölde ciddi kirlilik tespit edildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Balıklar göl içinde toplu hareket ederler. Avcıların yaptıkları sürekli avlanma balıkları kaçırır. Ayrıca düzensiz avlanma balıkların üremesini de engeller. Kerevitte de bu olay yaşandı. Bir dönem 2 bin 800 ton kerevit avlanırken, bugün 11 ton kerevit çıkıyor. Biz yasağı 3 yıl olarak belirlemiştik, ancak Bakanlık yasağı 4 yıla çıkardı. 3 yıl kararımıza bile büyük tepkiler gelmişti. Ancak Bakanlık da bizim haklılığımızı ortaya koydu.''

AA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 10:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?