5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Eğirdir'de kuduz paniği!

ISPARTA'nın Eğirdir İlçesi'ne bağlı Balkırı Köyü, 2 büyükbaş hayvanda görülen kuduz nedeniyle 6 ay süreyle karantinaya alındı.

Isparta’da bu yaz Atabey ve Gönen ilçeleri ile Gölcük Krater Gölü çevresinde uygulanan kuduz karantinası kapsamına Eğirdir İlçesi'ne bağlı Balkırı Köyü de alındı. İlçe Tarım Müdürlüğü, yaylada geçen hafta 2 büyükbaş hayvanda görülen kuduz vakası üzerine, 2 bin 300 hayvanın bulunduğu köyün 6 ay süreyle karantinaya alınmasına karar verdi. Balkırlı Köyü'ne hayvan giriş ve çıkışları da yasaklandı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, konuyla ilgili Eğirdir Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu başkanlığında bir toplantı yaptı. Eğirdir Belediye Başkanı Ak Parti'li Osman Nuri Özmeral, Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Nazif Aydın, Askeri Tabip Yüzbaşı Mithat Türkücü, veteriner Ramazan Pehlivan ve serbest eczacı Dilek Kaş’ın katıldığı toplantıda, sağlık kuruluşlarınca şüpheli hayvanlarla temas eden kişilerin aşılanmasına, mahalle aralarında gezen kedi ve köpeklerin ilgili birimlerce toplatılmasına ve bunların kısırlaştırılarak aşılanmasına karar verildi.

Toplantıda ayrıca, ilçe genelinde okullar, dershaneler, yurtlar, pansiyonlar, kurslar ve eğitim merkezleri ile lokantaların asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluğu ile açıkta yiyecek ve içecek satışının ilgili kurumlarca denetlenmesi kararı da alındı.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 10:56:53
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 11:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?