5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Eğirdir'de temiz göl harekatı

Geçen yıl Eğirdir Gölü’nde başlatılan ‘Temiz Çevre Dalışları’ bu yıl da sürecek. Dalış Eğitmeni Alpaslan Yıldızhan, Nisan ayında toplu olarak dalış yapacaklarını söyledi.

Eğirdir Belediyesi Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamaya göre, sembolik olarak gerçekleştirilen dalışlarla, göle atılan çöplerin çıkarılarak kamuoyuna bunların aktarılması ve bu konuda halkın hassasiyetleri arttırılmasının amaçlandığı belirtildi.

Geçen yıl Eğirdir Belediyesi’nce liman içinde uygulanan çalışmanın ardından gölden, araba tekeri, pet şişeler, elma sandıkları ve benzeri bir çok atık liman içinde çıkarılıp sergilenmişti.

Eğirdir Gölü’nün korunması noktasında bu çalışma önem taşıdığını ifade eden dalış eğitmeni Alpaslan Yıldızhan, dalışlara, Eğirdir’den ve hatta Türkiye’nin her yerinden yeterli sertifikaya sahip herkesin katılabileceğini belirtti.

Yıldızhan, “Bizler dalış eğitimi veriyoruz ve uygulama anlamında da dalışlarımızı Eğirdir Gölü’nde gerçekleştiriyoruz. Eğirdir’de dalış yaparak bu uygulamamızı gerçekleştirirken Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl bizlere gerçekten sahip çıktı. Bizler de önceki yıllarda Kemer’de yaptığımız dalış uygulamalarını Eğirdir’de yapmaya karar verdik” dedi.

Eşsiz güzellikteki Eğirdir Gölü’ne sahip çıkılması gerektiğini ve vatandaşların daha da bilinçlenmesi gerektiğini söyleyen Yıldızhan, “Nerede dalış yapsak muhakkak bir şeyler çıkıyor. Belki o bölge de yaşayan insanlarca bunlar bu alanlara atılmıyor, belki de turist olarak gezmeye giden insanlarca o bölgelerde bırakılan çöplerden oluşuyor. Ama bir gerçek var ki o da ülke insanımız olarak çevrenin korunması anlamında gerekli eğitimi almamış durumdayız” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 15:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?