30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Eğirdir’de triatlon heyecanı

EĞİRDİR’DE TRİATLON HEYECANI

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde düzenlenen 8. Eğirdir Ulusal Triatlon Gençler ve Büyükler Kupası Yarışları’na 130 sporcu katıldı.

Limaniçi’nde verilen yarış startlarına Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Eğirdir Dağ Komando Okulu Komutanı Tümgeneral Yıldırım Güvenç, Kaymakam Serdar Cevheroğlu, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Triatlon Federasyon Başkanı Hamdi Güneş ve sporseverler katıldı. Yarışmalarda dereceye giren sporcular Alanya’da yapılacak olan Uluslararası Triatlon Yarışları’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Triatlon Federasyon Başkanı Hamdi Güneş, Türkiye’nin değişik bölgelerinden 130 sporcunun katıldığını belirterek, “Geçtiğimiz yıl uluslararası olarak yapılan yarışlar bu yıl ulusal düzeyde yapılıyor. Bu karar Avrupa Triatlon Federasyonu’nun kararıdır. Bu karardan üzüntü duyduk. 24 Ekim tarihinde Alanya’da yapılacak olan uluslararası yarışmalara Avrupa Triatlon Federasyonu’nun tüm temsilcilerini davet ettik. Konuyu orada tekrar görüşeceğiz” dedi.

Avrupa Triatlon Federasyonu kriterlerinden birinin halkın yarışmalara ilgi göstermesi ve katılması olduğunu hatırlatan Güneş, “Sporcular için seyirci desteği çok önemli, seyircilerin alkışı, tezahüratı sporcuların başarılarını arttırmaktadır. O nedenle Eğirdirlilerin sporculara destek olmaları lazım” dedi.

Yarışmaların en önemli kulvarı olan büyükler kategorisinde birinciliği Ankara Karagücü Spor Kulübü’nden Kemal Çobanyıldızı, ikinciliği Atlantik Eğitim Spor Kulübü’nden Zülfü Karabulut, üçüncülüğü ise Enka Spor Kulübü’nden Duygun Yurteri kazandı.

EĞİRDİR’DE TRİATLON HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2010 Pazar 16:09:00
Güncelleme :1 Ağustos 2010 Pazar 16:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?