5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Eğirdir'i kurtaracak projeye start

Eğirdir Gölü ve havzasını korumak amacıyla 3 yıl önce başlatılan koruma projesi, geçen yıl çevre projelerine destek veren SIMENS ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından da kabul edilerek 250 bin Avro’luk bir destek alınması sağlandı.

3 yıldır alınan ve uygulanan kararlar neticesinde destek gören proje eyleme dönüşüyor. Proje Eğirdir’de tanıtıldı. Eğirdir’deki toplantı öncesi Vali Ali Haydar Öner’i ziyaret eden Doğal Hayatı Koruma Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Sedat Kalem, Eğirdir’in Türkiye açısından önemine değindi.

Gölün önemli bir su kaynağı olması nedeniyle ortak proje hazırlandığını ve desteklendiğini dile getiren Kalem, “Artık faaliyete dönüyoruz. İlk olarak balıkçılar üzerinde eğitim çalışmalarını başlatacağız. Projeye faaliyet alanında destek vereceğiz. Bu proje hayati önem taşıyan bir çalışma. Nasıl bir yol izlenecek, plan nasıl işleyecek, sorunlara ne yönde katkıda bulunulacak bu yönde bir harita çıkarılacak. Zaten 3 yıldır Eğirdir Gölü ile alınan ciddi kararlar var ve bunlar da aşama aşama uygulanıyor. Bu çalışmaya biz de destek olacağız” dedi.

DOĞAYI KORUMAZSAK DOĞA GEREKENİ YAPAR
Vali Öner ise durumun ne derece önemli olduğunu iyi bildiğini belirterek, “Doğayı korumak şart. Aksi takdirde kaybeden biz oluruz. Doğayı korumazsak, doğa gereğini yapacaktır” diye konuştu. Öner, Eğirdir’de de yapılan çalışmalar hakkında bilgi alacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 16:49:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman bölükbaş IP: 88.235.199.xxx Tarih : 9.03.2009 17:13:55

Göl bittimi Eğirdir de biter.İlk çağlardan beri önemli medeniyetler hep su kaynaklarının bulunduğu yerlerde kurulmuş.Eğirdir ve çevresinin ekonomisinin tarıma bağlı olmaktan kurtulması gerekir.ALTERNATİF  SANAYİ KAYNAKLARI araştırmalıdır.Bu su herkese yetmez.Eğirdir(Boğazovası ovası, Gelendost, Senirkent,Barla ve Isparta ovası gölden sulanıyor,üstelik içme suyunu da buradan temin ediyorlar.Senenin yarısı yağmurlu geçse bile bu kadar su buralara yetmez.Bu işe ciddi anlamda kafa yormak ve mesai harcamak gerekir.Bu Eğirdir Belediyesinin imkanları ile olacak bir şey değil.Devlet desteği ve projesi şart ,artı hava kirliliği de Eğirdirde kış aylarında kendini gösteriyor.Saygılarımla