7
Mayıs
2024
Salı
ISPARTA

Eğitim-Öğretim yılı başladı

2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı kutlama programı saat 09.30 sıralarında öğrenciler Isparta Valisi Şemsettin Uzun, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman ve Garnizon Komutanı Enver Topuz’a ziyarette bulundu. Ziyaretin ardından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Çelenk törenin ardından programın kutlanacağı IYAŞ Selçuklu İlköğretim Okuluna geçildi. Burada açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Isparta’da 70 bin 270 öğrenci için zillerin çaldığını belirtti. Uzun süren tatil döneminin ardından okullara öğrencilerin tekrar döndüğünü belirten Yılmaz, Isparta’da 824 bin kitabı ücretsiz olarak öğrencilerin sıralarına koyduklarını söyledi.

Yılmaz’dan sonra kürsüye gelen Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman ise, çalan zillerin sade bir zil sesi olmadığını gençlerin geleceği için çalan bir zil olduğunu söyledi. Isparta’da olduğu gibi Türkiye’nin genelinde eğitilmiş insan sıkıntısı yaşanıldığının altını çizen Balaman, eğiticilere ve yöneticilere bu noktada büyük görevler düştüğünü belirtti. Bugün en büyük gücün eğitim gücü olduğunu söyleyen Balaman, Isparta’nın Türkiye’de eğitim alanında dereceler yaptığını ancak bunun yeterli olmadığını ifade etti.

Son olarak kürsüye gelen Isparta Valisi Şemsettin Uzun ise, Isparta’nın yapılan OKS ve ÖSS sınavlarında aşağı yukarı istenilen neticeyi aldığını ve OKS ve ÖSS ‘de Isparta’nın belli bir noktaya geldiğini belirtti. Bunun yinede yeterli olmadığını aktaran Vali Uzun, velilere çocuklarını takip etmeleri noktasında uyardı. Velilere çocukları eve geldiği zaman televizyonu kapatıp çocukları ile dertleşmeleri gerektiğin de belirten Vali Uzun, çocukların disiplinli olmaları için velilerin büyük çaba sarf etmelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından eline zili alan Vali Şemsettin Uzun, 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı ilk zilini çalarak öğrencileri sınıflarına gönderdi. 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama programının tamamlanmasının ardından Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın bir süre önce temelini attığı ve tamamlanan asansörlü üst geçidin açılışı yapıldı. Açılışı Isparta Valisi Şemsettin Uzun ve Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman birlikte yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 15:29:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?