4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Ekmeğe sıkı denetim

Isparta'da faaliyet gösteren fırınlar ve ekmek fabrikaları, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir ve Zabıta Ekipleri tarafından denetlendi. Denetlemelerde fırınların ve çalışanların genel temizliğe riayet edip etmedikleri kontrol edilirken, Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer'e ait fırında da Gayri Sıhhı Müessese Ruhsatı'nın olmadığı ve çalışanların koruma eldiveni, saç bonesi ve önlük gibi hijyenik kıyafetleri kullanmadan çalıştıkları tespit edilerek tutanak tutuldu.

Denetimlerde hijyenin yanı sıra ekmek gramajlarını da kontrol eden zabıta ekipleri, gramajı düşük ekmek üreten fırınlara da cezai işlem uyguladı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir, halk sağlığının ve menfaatinin her şeyin üstünde olduğunu söyledi. Aydemir, "Yeni çıkan ve 03.07.2005 tarihinde yürürlüğe giren 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 15. Maddesinin 1. bendi gereğince belediye mücavir alan içerisinde kalan Gayri Sıhhi Müesseseler ile Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerlerini ruhsatlandırmak ve denetlemek yetkisi belediyelere verilmiştir. Bu kanuna istinaden şehrimizde faaliyet göstermekte olan bazı ekmek fırınlarının işyeri ruhsat denetimlerinde, gayrı sıhhi müessese ruhsatı ile vergi levhasındaki ismin farklı olduğu ve devir işlemlerini gerçekleştirmedikleri tespit edilmiş olup, haklarında tutanak tanzim edilerek encümene havalesini gerçekleştirdik. Ayrıca denetimlerimiz sırasında ekmek ve ekmek üreten işyerlerinin taşıması gereken şartlardan eksik olanlarının tutanakla tespiti yapılarak, Tarım İl Müdürlüğü'ne bildirilmesini sağladık. Zabıta Ekiplerimizce yapılan bu denetimlerle, halkımızın ve geleceğimiz olan çocuklarımızın daha sağlıklı yaşamalarını arzu ediyoruz. Son denetimde genel temizliğe riayet etmeyen 4 fırını da yazılı olarak uyardık. Denetimleri sıklaştırarak sürdüreceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 15:56:42
Güncelleme :2 Ağustos 2005 Salı 16:01:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?