4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

'Ekmek' kavgası vatandaşa yaradı

Isparta Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası ile Fırıncılar Odası arasında yaşanan rekabet sonucu ekmeğin fiyatı 300 bin liradan 200 bin liraya düştü.

Isparta Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, düzenlediği basın toplantısında, 220 milyarlık tesiste belediyenin oyunuyla 40 milyara oturan Halk Ekmek yetkililerinin maliye kaydı bulunmadan düşük gramajla ekmek çıkardığını iddia etti.

"O halde Ispartalı fırıncılar olarak bizlerde vergisiz çalışalım" diyen Erdeğer, "Çalışanların sigortasını yapmayalım. Bakkal iskontosunu vermeyelim, belediye bizlere de büfe yeri göstersin; kaliteli ekmeği Isparta halkına 150 bin TL’ya yedirmeye fırıncılar olarak söz veriyoruz. Isparta Belediye Başkan Vekili Ahmet Aydemir halka ekmeği ucuz yedirdiklerini söylüyor. Vergi vermeden, sigorta primi ödemeden, bakkal iskontosu vermeden bizlerde 150 bin liraya yediririz" deri.

Bu konuda Halk Ekmek Fabrikası sahibi ve Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın şahsıyla bir problemlerinin olmadığını vurgulayan Erdeğer, "Mesele Ispartalı’nın meselesi. Benim Halk Ekmek Fabrikası’nın sahibinden ricam, dürüstse 250 milyar kirası olan yeri 40 milyara tutmamalıydı. Ekmekleri eksik gramajlı yapmamalıydı. İşyerinin açılışını yapmadan GSM ruhsatını, gıda üretim belgesini almalıydı. Çalışanların sigortasını yapmalıydı" diye konuştu.

"İFTİRAYA MARUZ KALIYORUZ"

Halk Ekmek Fabrikası işletmecisi Turan Aydoğdu ise yaptığı basın açıklamasında, Fırıncılar Odası Başkanı tarafından sürekli taciz edilip iftiraya maruz kaldıklarını ileri sürerek, vatandaşa hizmetin engellenmek istendiğini söyledi. Isparta Fırıncılar Odası’nın ekmek fiyatlarını birden indirmesine anlam veremediklerini belirten Aydoğdu, "Bizler halk ekmek olarak ilimizde tüketilen ekmeğin yüzde 15’ini üretmekle mükellefiz. Daha fazlasını isteseniz de yapmayız. Sayın fırıncılar odası başkanı bu telaşınız nedir? Sizin önünüzdeki şahsi pastanın bir dilimi dahi lazım değil. Soruyorum. Ne oldu da ekmek fiyatları birden geriye çekildi? Un mu ucuzladı, maya mı ucuzladı? Katkı fiyatları mı ucuzladı yoksa? Yoksa halkımız aman ucuz ve kaliteli ekmeği halk ekmekten alır endişesi mi sardı?" dedi.

Isparta’ya hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayan Aydoğdu, daha ucuz ve kaliteli ürünler çıkartacaklarını kaydetti. Aydoğdu, "Halkımızdan, Isparta Halk Ekmek açılmamış olsaydı ekmeği kaç paraya yiyeceklerini ve yıllık ne kadar fazla ödeme yapacaklarını sormalarını rica ediyoruz. Bizler sizin için bu hesaba ortalama göz attık ve aylık 50 milyar, yıllık 600 milyar gibi fazla para ödeniyordu. Ama bundan sonra bu iş böyle olmayacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 16:58:05
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 20:12:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?