5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

El arabası yerine tekerlekli sandalye

Isparta'da zihinsel engelli ve yürüme zorluğu çeken Pınar Özdemir'i iftar çadırında tesadüfen gören belediye Başkanı Hasan Balaman küçük kıza bir adet tekerlekli sandalye hediye etti.


Isparta'nın Karaağaç Mahallesi'nde yaşayan ve eşi bir yıl önce hapse giren 4 çocuk annesi Nigar Özdemir, zihinsel engelli ve yürüyemeyen kızı Pınar ile birlikte belediyenin kurduğu iftar çadırına gitti. O sırada iftar çadırını gezen Belediye Başkanı Hasan Balaman tesadüfen gördüğü ailenin yanına gitti. Aileyle bir süre sohbet eden Hasan Balaman, yürüme güçlüğü çeken Pınar için tekerlekli sandalye hediye etti. AK Masa ekipleri tarafından Karaağaç Mahallesi'ndeki evinde ziyaret edilen fedakar anne Nigar Özdemir, Belediye Başkanı Hasan Balaman'a dualar ederek kendilerini büyük yükten kurtardığını söyledi.

Kendisinin Sosyal Hizmetlerden aldığı çocuk bakım ücreti ile geçindiğini ve eşinin bir yıl önce hapse girdiğini anlatan anne Özdemir, Belediye Başkanı Hasan Balaman'a da şunları söyledi:"4 çocuk annesiyim kızım Pınar engelli olarak dünyaya geldi. Onu her gün el arabasıyla gezdiriyorum. Devlet tarafından kızım için verilen bakım aylığı ile geçinmeye çalışıyoruz. İftar açmak için Valiliğin önündeki çadıra gittiğimde belediye başkanımız bizi orada gördü ve hemen yanımıza geldi. Bugüne kadar neden belediyeye gelmediğimizi sordu. Hemen bir engelli aracı verilmesi hususunda talimat verdi. Bugünde evimize tekerlekli sandalyemiz geldi. Sayın Başkanımızdan Allah razı olsun."


Küçük Pınar'ın tekerlekli sandalye karşısındaki mutluluğu ise gözlerinden okunuyordu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 13:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?