30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Elma hasadı başladı

ELMADA 530 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

Türkiye’nin elma ihtiyacının yüzde 20’sini karşılayan Isparta’da elma hasadı başladı.

Isparta Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, hava şartlarının iyi gitmesi nedeniyle bu yıl hasat sezonundan 530 bin ton elma rekoltesi hedeflendiğini açıkladı. Bu yılki elma üretiminden son derece umutlu olduklarını dile getiren İpek “Bu yıl çiftçileri olumsuz etkileyecek doğal bir afet söz konusu olmadı. Tüm bunların ışığında bu yılki elma hasat döneminden çok umutluyuz. Tüm bu olumlu gelişmeleri göz önüne alarak bu yıl 530 bin ton dolayında elma rekoltesine ulaşacağımızı tahmin ediyorum” diye konuştu.

KARA LEKE GÖRÜLMEDİ

İpek, geçen yıl üreticilerin korkulu rüyası haline gelen kara leke hastalığının ise bu sezon görülmediğini, hava şartlarının elma üretimine olumsuz etki yapmayacak şekilde oluşmasından dolayı kaliteli ürün alımı gerçekleşeceğini söyledi. Isparta Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, “Sadece Eğirdir ve Aksu ilçelerinde meydana gelen dolu yağışı nedeniyle yaklaşık 40 bin ton rekolte düşüşü bekliyoruz. Ama genel anlamda her şey yolunda gidiyor” diye konuştu.

400 MİLYON LİRALIK GİRDİ BEKLENİYOR

2009 yılında 205 dekar alanda 570 bin ton elma üreten Isparta 397 milyon gelir elde etmişti. Bu yılki hasattan ise 400 milyon TL’lik ekonomik girdi bekleniyor. Tarım İl Müdürlüğünün kendi bütçesiyle 4 erken uyarı cihazı aldıklarını belirten İpek, bu cihaz sayesinde elmaların kontrol altında olduğunu söyledi.Isparta’da kontrollü atmosferli depolarda dahil olmak üzere 94 soğuk hava deposunun bulunduğunu kaydeden İpek, toplam kapasitenin 336 bin ton olduğunu anlattı.

ELMADA 530 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 10:12:04
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 11:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?