5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Elmadan cips bile yaptılar!

Türkiye’de elma üretiminin yüzde 20’sini karşılayan Eğirdir’de, elmadan yapılan 45 farklı ürün tanıtıma çıktı.

Isparta’nın Eğirdir Kaymakamlığı tarafından açılan sergide elma kullanılarak yapılan, elmalı ekmek, kek, elma sirkesi, elmalı baklava, elmalı milföy pasta, elma helvası, elmalı turta, elmalı petibör, elma dolması, kızartması, böreği, elma tatlısı, cipsi, elma şarabı, elmalı kurabiye, elma çorbası, elmalı krep, elma şekeri, elma reçeli, marmelatı, elmalı pilav, elma çayı, kompostosu, elmalı pay, elma meftunesi, elma tava, elma suyu, elmalı krep, elma kurusu gibi ürünler yer aldı.

İlçe Tarım Müdürlüğünün katkılarıyla Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin mutfağı ve aşçıları ile hazırlanan sergide konuşan Eğirdir Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, araştırmalar sonucu elma kullanılarak yapılabilen 45 çeşit ürün bulunduğunu ifade etti.

ELMA SADECE BİR MEYVE DEĞİL
Elmanın sadece bir meyve olmadığını dile getiren Cevheroğlu, Türkiye’de üretilen elmanın yüzde 20'sinin Eğirdir'de üretildiğini ve elmanın geniş kullanım alanı olan bir meyve olduğunu ifade etti.

Ürün yelpazesinin genişlemesiyle pazar payının da artacağını belirten Cevheroğlu, elmalı baklavanın Antep baklavasına bile alternatif olabileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 20:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?