30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Emekli hayal kırıklığına uğradı

EMEKLİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Türkiye Emeklileri Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, hükümetin emekliyi bir kez daha hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Türkiye Emeklileri Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, verilen ortalama 80 TL zammın, zaten elektriğe, doğalgaza, tüpe, kömüre yapılan zamlarla fazlasıyla emekliden geri alındığını kaydederek, “Hükümet kaşıkla verdiğini kepçeyle geri aldı” diye konuştu. Emeklilerin durumunun gözetilerek bir iyileştirme müjdesi beklediklerini belirten Ersal, şunları söyledi:

“Ancak görüyoruz ki dağ fare doğurdu. Biz, emekli maaşları arasındaki uçurumun kapanmasını sağlayacak bir iyileştirme talep ettik. Talebimize cevap verilseydi en düşük emekli maaşında 300-350 lira gibi bir artış olacaktı. Bu durumda ücretler arası uçurum biraz olsun kapanacak ve en düşük emekli maaşı 950-1000 lira arasında seyredecekti. Bugün emekli kesiminin yüzde 70’i düşük ücret alıyor. Bin 800 TL maaş alan emekli kesiminin oranı sadece yüzde 5. Hükümet bizi hayal kırıklığına uğrattı.”

Emeklinin enflasyonunun altında kaldığını ifade eden Ersal, emeklinin yine pazarlardan atık toplamaktan, banka kedilerine mahkum olmaktan kendisini kurtaramadığını, 601 TL alan SSK emeklisinin aldığı 80 TL zammın 3 kilo et parası bile olmadığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 10:26:00
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 10:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?