5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Emeklilere güven verdi

Isparta Emniyet Müdürü Yahya Bal’ı ziyaret eden İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanı Kadir Ersal ve yönetim kurulu üyeleri, emeklilerin ATM önlerinde maaşlarını çekerken paralarını kaptırmamak için polisin verdiği desteğin devam etmesini istediklerini belirtti.

Derneğe 8 bin emeklinin üye olduğunu belirten İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanı Kadir Ersal, geçmiş dönemde bu konuda polisin emekliler için tedbirler aldığını bildirdi.

Emniyet Müdürü Yahya Bal da Isparta’nın bir emekli kenti olduğunu belirterek, “Burada görev yapan kamu çalışanlarının emekli olup, burada yaşadıklarına şahit oldum. Isparta iklimiyle, ürün çeşitliliğiyle bereketli bir şehir” dedi. Sivas’ta görev yaptığı dönemde emeklilerin art niyetli kişilere paraların kaptırmamak için özel tedbirler aldıklarını belirten Bal, şunları söyledi:
“Emeklilerimize broşürler dağıtarak, para çekerken dikkat etmeleri gerekenler hakkında uyardık. Hatta banka görevlilerini de emeklilere yardımcı olmaları noktasında bilinçlendirdik. Bu çalışmalar burada da mutlaka yapılmıştır. Tedbirleri almaya devam edeceğiz.”

SUÇ HER NOKTADA İŞLENEBİLİYOR
Türkiye’de suç profilinin değişiklik gösterdiğine de dikkat çeken Bal, “Suç işlemeye meyilli kimseler, Türkiye’nin her bir noktasına gidebiliyor. Gittikleri güzergahta tespit ettikleri boşluğu değerlendirebiliyor. Bu noktada MOBESE ve güvenlik kameraları bizim yardımcılarımız oluyor” dedi. Isparta’da olan güven ve huzur ortamını daha iyi noktaya getirmek için çalışacaklarını aktaran Bal, “Bunu yaparken toplumun desteğine ihtiyacımız var. Polisin tek başına bunun üstesinden gelmesi mümkün değil. Vatandaşlar nedense başlarına gelen ya da tanık oldukları adli bir vakayı bize intikal ettirmekten çekiniyorlar. Müracaat olmayınca bizler de bir şey yapamıyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızdan maruz kaldıkları olaylarda bize müracaat etmelerini istiyoruz” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 10:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?