5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Emniyet müdürü görevine başladı

Sivas’tan Isparta’ya atanan Emniyet Müdürü Yahya Bal, görevine başladı. Bal’ı, emniyet binası önünde müdür yardımcıları ve daire müdürleri karşıladı.

Isparta’yla ilgili ilk izlenimini ‘temiz ve huzurlu bir şehir’ olarak tanımlayan Bal, Ahmet Kemal Sayhan’dan aldığı bayrağı ileriye götürmek için çalışacağını söyledi.

Yeni bir görev yerine gelmenin heyecanı içerisinde olduğunu dile getiren Emniyet Müdürü Yahya Bal, “Isparta’nın huzurlu ve güvenli bir kent olma kimliğini hep birlikte devam ettireceğiz. Vatandaşın teşkilatımıza desteği var oldukça başaramayacağımız hiçbir şey yok. Hep birlikte Isparta’da güven ortamını en üst seviyeye çıkarma gayretinde olacağız. Vatandaşın desteğinin olmadığı yerde başarıdan söz etmek mümkün değil. Onların desteğiyle huzur grafiğimiz yükselecek” diye konuştu.

AYNI NUMARAYI KULLANACAK

Emniyet Müdürü Bal, vatandaşların kendisini her zaman arayıp yardımcı olabileceklerini de söyledi. Ahmet Kemal Seyhan’ın kullandığı 0505 215 76 15 nolu telefonu kullanmaya devam edeceğini belirten Bal, “Hem vatandaşların hem basın mensuplarının bana ulaşabilmesi için bu numarayı kullanmaya devam edeceğim” dedi.

BASINA KOLAYLIK SAĞLANACAK

Emniyet Müdürü olarak Isparta’nın 5’inci görev yeri olduğunu kaydeden Yahya Bal, daha önce Ağrı, Çanakkale, Edirne ve Sivas’ta görev yaptığını dile getirdi. Basın mensuplarının haber alma konusunda gerekli kolaylıkların sağlanacağını ifade eden Bal, “Sizinle bizim yaptığımız iş aslında birbirine çok benziyor. Polis muhabirleri teşkilatımızın sürekli içerisinde ve onları biz kendimizden biri olarak görüyoruz. Sivas’ta gazetecilerle güzel diyaloglarımız vardı. Burada da aynısının olması için hiçbir neden yok” şeklinde konuştu.

MOBESE’DE GEÇ KALINMIŞ

Yeni Emniyet Müdürü Yahya Bal, ilde MOBESE sisteminin henüz olmaması için “geç kalınmış’ yorumunda bulundu. Yahya Bal, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Projesi’nin hayata geçirilmesi için çaba göstereceklerini söyledi.

Emniyet Müdürü Bal, ödenek yokluğu nedeniyle bir türlü ihaleye çıkarılmayan ancak İl Genel Meclisi’nin aldığı kararla eldeki 900 bin TL ödenekle ihalesi yıllara bölünerek yapılacak olan MOBESE Projesi için “Bu konuda gecikilmiş” dedi.

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’nin kentlerde suçla mücadelede büyük rol oynadığını kaydeden Bal, “Sistem asayişte büyük rol oynuyor. Vatandaş kameramlar sayesinde kendini huzur ve güven içerisinde görüyor. Ayrıca psikolojik olarak da suça eğilimi önlüyor. MOBESE Projesi’ni Sayın Valimizin, Özel İdare’nin ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle en kısa sürede hayata geçirileceğini düşünüyorum” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 14:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?