30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

En güzel ahşap oyuncak 'zuzu'

EN GÜZEL AHŞAP OYUNCAK 'ZUZU'

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Cad-Cam Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen Türkiye'nin değişik illerinden katılımın olduğu 'Ahşap Oyuncak Tasarımı Yarışması' sonuçlandı.

Toplam 205 kişinin katıldığı, 77 geleneksel prototip, 49 özgün prototip, 79 özgün tasarım oyuncağın ödül için yarıştığı 'Ahşap Oyuncak Tasarımı Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Yarışma ile kereste sanayide önemli bir yere sahip olan Isparta sanayisindeki artıkların değerlendirilmesi, zararlarının tartışıldığı Çin oyuncaklarının yerine sağlıklı olan ahşap oyuncakların ticarileştirilmesi, yerel kalmış geleneksel oyuncakların ülke kültürüne kazandırılması ve Isparta'da oyuncak imalatının yaygınlaştırılmasının amaçlandığı bildirildi.

Yarışmada Ankara'dan katılan Mehtap Aydın'ın 'Zuzu' isimli oyuncağının birinci seçildiği ve Mehtap Aydın'ın 5 bin TL'nin sahibi olduğu açıklandı.

İzmir'den katılan Evlin Erin'in 'ROLY-POLY' isimli oyuncak ile ikinci seçildiği ve 3 bin TL'lik ödüle layık görüldüğü bildirildi.

Yarışmanın üçüncüsü 'Turnike' isimli oyuncağıyla Adnan Malkoç oldu. Malkoç, 2 bin TL ödüle layık görüldü.

EN GÜZEL AHŞAP OYUNCAK 'ZUZU'
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 15:51:00
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 17:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?