5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Engelliye bina engeli

Isparta'da, 600 engellinin kayıtlı bulunduğu İş-Kur İl Müdürlüğü'nün girişinde engelli bireyler için düzenek olmaması kuruma gelen engellilerin tepkisine yol açıyor.

SGK'ya ait binanın dört ve beşinci katında hizmet vermeye çalışan İş-Kur'a çıkmak özellikle tekerlekli sandalyeye bağlı engelliler için kolay olmuyor.

Binanın henüz girişinde iki basamaklı merdiven engelini aşmak zorunda kalan engelliler, bina içerisinde zemin katta bulunmayan asansöre binmek için iki kişinin yardımıyla basamaklardan çıkmak zorunda kalıyor.

El Sanatları Seramik Kursu'nu bitiren 20 kursiyerden biri olan tekerlekli sandalyeye bağlı Cengiz Pulu, sertifikasını almak için geldiği İş-Kur'da merdiven engeline takıldı. Üç kişinin yardımıyla zor da olsa sertifika programının düzenlendiği dördüncü kata çıkmayı başaran Pulu, şikayetini Vali Yardımcısı Atilla Durmuş'a iletti.

Cengiz Pulu, binada engellilerin rahatça inip çıkabileceği bir düzen olmadığını belirterek "Buraya çıkmak bizim için imkansız. Zeminde asansör yok. Tek başımıza asansöre ulaşmamızın imkanı yok. Binada bizler için kolaylık sağlanması gerekiyor" dedi.

İş-Kur İl Müdürü Ahmet Durmuş da, kuruma bağlı 600 engellinin olduğunu belirterek her gün 3-4 engelli vatandaşın kuruma geldiğini ve bu durumdan şikayetçi olduğunu Atilla Durmuş'a iletti.

Vali Yardımcısı Durmuş da, şikayetini dile getiren Pulu'ya, "Yüzde yüz haklısın. O kadar para harcanıyor madem, bu iş için de para harcayalım. Bu sorunu kısa sürede çözelim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 14:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?