5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Engelliye özel klinik

Isparta'da, Özel İncident Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde engellilerin ağız ve diş tedavileri için özel bir klinik hazırlandı.

Özel İncident Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Halkla İlişkiler Sorumlusu Leyla Gündoğdu, kliniğin Akdeniz Bölgesi'nde ilk olduğunu belirterek, "Özellikle zihinsel özürlü hastalarda ağız ve diş sağlığı tedavisi yapmak çok zor. Hasta rahatsız oluyor. Bu rahatsızlığı gidermek için sağlık kuruluşlarında anestezi uygulanır. Ancak özürlü bireylere fazla miktarda anestezi gazı verildiğinde ölümle sonuçlanma tehlikesi var. Bu durumu bilen, eksikliği gören kurumumuz burada özel bir klinik hazırladı. Bilinçli sedasyon uygulaması yapıyoruz. Özürlü bireye ölçüsü ve tehlike olmayacak kadar gaz veriyor.

Böylece bilinci açık bir şekilde tedavi oluyor" dedi. Tedavide hiç bir sıkıntı yaşanmadığını belirten Gündoğdu, "Mutluluk gazı da denilen bu sedasyon uygulaması ile özürlü hastalarımız gülerek diş tedavisi oluyor. Bu klinik sayesinde özürlü diş hastalarının Ankara ya da başka illere gitmesine gerek kalmıyor" diye konuştu.

Öte yandan sağlık merkezinde engelliler için asansör de yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:56:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?