5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Erdoğan Baykal'ı kara çarşafla vurdu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin çarşaf açılımını eleştirerek, "Çarşaf açılımı derken neyi kastettiklerini gördük" dedi.

Erdoğan 24. mitingini Isparta'da düzenledi. Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingte konuşan Erdoğan, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da seçim çalışmaları sırasında parti otobüsüne binmek isteyen ancak partililerce uzaklaştırılan çarşaflı kadına atıfta bulundu.

CHP'li olduğu anlaşılan Kıymet Özgür'e yapılan davranışı eleştiren Erdoğan, "Çarşaflı bir hanımefendiye karşı üslupları, tavırları, yaklaşım tarzlarını gördük. Çarşaf açılımı derken neyi kastettiklerini gördük. Demokrasi derken neyi kastettiklerini gördük. Kadın hakları derken neyi kastettiklerini gördük. Bir hanımefendiye tekme tokat nasıl vurduklarını gördük. Hanımefendiye AK Partili provokatör dediler. Baktık CHP'nin aday adayı çıktı. Hele ki AK Parti'li olsun. AK Parti'li olunca, bir hanım şiddet meşru mu. AK Parti'ye karşı her yol mubah m?" diye sordu.

Türkiye'de yaptıkları hizmetlere muhalefetin hayallerinin bile erişemeyeceğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:"Bizim fiilimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Bizim yaptıklarımızı bizden önce yapamadılar. Sadece laf üretiyorlar. Deyin ki 'şu eser bizim'. Şunu bir söyleyin. Biz seçim sandığını görünce meydana çıkan siyasetçilerden değiliz. Biz milletimizi, Isparta'yı seçimden seçime hatırlayan siyasetçilerden değiliz. Her gittiğimiz şehirde o şehrin çehresini değiştirecek açılışlar yaptık. Sayın Baykal buraya kaç kere geldi, hiç gördünüz mü? Sayın Bahçeli kaç kere geldi? Hiç gördünüz mü? Buralara kaç kere geldiler bir araştırın. Hangi eserleri, hangi hizmetleri getirdiler. Isparta için hangi planları ve projeleri var, bir sorun. Seçime 25 gün kaldı. Bugün Isparta'da 24'üncü mitingimi yapıyorum. Bu mitinglerle beraber bir de açılış töreni yapıyorum. 2'ye çarpın oldu size 48. Sayın Baykal, 5'inci mitingini önceki gün yaptı. Sayın Bahçeli 2'nci mitingini gerçekleştirdi. Bize üslup derse vermeye kalkan Sayın Baykal'ın partisinin üslubunu İstanbul'da bir kez daha gördük. Çarşafla bir hanımefendiye karşı üslupları, tavırları, yaklaşım tarzlarını gördük.

AK Parti onların yaptığını yapmıyor. Çünkü biz insanların tümünü seviyoruz. İnsana el kalkmaz. Hele hele kadına asla. Bu bizim medeniyetimizde, bizim kültürümüzde, inancımızda bu yoktur. Ak Parti bu noktada çok çile çekti. Bu hataya düşmedi, düşmeyecek. Münferit birkaç olayı alıp, AK Parti'nin tamamına mel etmeye çalıştılar. Küçük bir belediyenin uygulamasını AK Parti'nin tamamına mal ettiler. CHP'li vekiller gazetecileri arkalarına aldılar, yandaş medyası ile beraber Ankara'da elektrik trafolarını mescit diye ihbar ettiler. AK Parti ile ilgili iddialarda bulundular. Aslı astarı olmayan kupürü delil diye gösterdiler. Mahalle baskısı, rejim elden gidiyor, Türkiye İran, Cezayir olacak dediler. Türkiye ne İran oldu ne Cezayir. Türkiye, Türkiye'dir. Bizim model alacağımız bir ülke yok. Türkiye olsa olsa model olur. Bugün Avrupa ile katılım müzakerelerini yürüten, Balkanlar'dan Kafkaslar'a, Ortadoğu'dan Orta Asya'ya kadar geniş coğrafyada etkinlik alanı meydana getirmiş olan bölgesel güç durumunda olan Türkiye var. Bu iddialarda bulunanlar Türkiye'yi ve insanını tanımıyorlar. Bu iddiada bulunanlar AK Parti'nin siyaset felsefesini doğru anlayamıyorlar. Takiyye dediler, 6.5 yılda özümüzün, sözümüzün bir olduğunu bütün dünya gördü. Gizli gündemi var dediler, AK Parti'nin tek gündemi milletin gündemi oldu. Ülkeyi kalkındırmak, çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak oldu. İdeolojik hedefler atlettiler, 7yıldır gördüler ki AK Parti iktidarının tek derdi hizmetti. AK Parti'ye atılan çamurların, iftiraların, yakıştırmaların hiçbiri tutmadı. Somut bir karşılık bulmadı. Bu beyleri şimdi 29 Mart korkusu sardı. Yeni yeni korkuların içine giriyorlar".

MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de yüklenen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sayın Bahçeli nihayet meydanlara çıktı. Sayın Bahçeli Mersin'de bu kadar çok miting yapamadıklarını açıkladı. Bizim emrimizde devletin uçakları, helikopterleri, TOKİ yok dedi. Sayın Bahçeli bundan 6.5 yıl önce sen iktidarda değil miydin. Peki 3.5 yıl sonra neden bırakıp, kaçtın. MHP, DSP, ANAP dediler ki, 'biz bu işi götüremiyoruz, Allahaısmarladık' erken seçime gittiler. Daha AK Parti yoktu. Sayın Bahçeli arabanız da uçağınız da, helikopteriniz de TOKİ'niz de vardı. Devletin her türlü imkanına sahipsiniz. O imkanları ne için kullandığınız millet biliyor ama siz bilmiyor muydunuz? Sayın Bahçeli bankaların içinin nasıl boşaltıldığını, bankaların yükünün millete nasıl yüklendiğini benim milletim çok iyi biliyor. Önce 16 bankanın için nasıl boşaltıldı, bunlar fona nasıl devredildi. 40 milyar dolar benim vatandaşımın cebinden nasıl ödetildi, onu anlatın. Van'a kaç kere gittiniz? Diyarbakır'a kaç kere gittiniz? Hakkari'ye kaç kere gittiniz? Ya da hiç gittiniz mi? Oralar bu toprakların vatanı değil mi? İnanın bunlar Sivas'tan öteye gitemiyorlar?"

"YAĞI BULGURU HAZIRLAMADAN AŞ PİŞİRMEYE DURULMAZ"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz insanları kategorilere ayıran bir milliyetçilik anlayışına sahip değiliz. Bu ülkede her türlü etnik unsur, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında tek devlet, tek bayram, tek millet anlayışı ile birdir. Sayın Bahçeli'ye sormak lazım? Sizin kat tane yurt dışı programınız oldu Bir başbakan vekili olarak acaba kaç kere yurt dışına gittiniz. Ankara'ya mahkum olan bir iktidar olur mu? Dünyayı dolaşmazsan Türkiye'yi dünyaya nasıl açacaksınız. Bizden önce TOKi sizin emrinizdeydi. TOKİ sizin döneminizde kaç tane konut üretti. Allah aşkına sayın Bahçeli söyle. TOKİ 1984'de kuruldu. 2002'ye kadar 43 bin konut üretildi. 7 bini Emlakbank'tan devredildi. 6,5 yılda TOKİ 82 ilde 488 ülkede 1135 şantiyede 344 bin konut üretiyor.

36 bin nire, 344 bin nire. Kira öder gibi benim vatandaşım taksit '. CHP'li vekiller gazetecileri arkalarına aldılar, yandaşödüyor. Sadece Isparta'da 2569 adet konut uygulaması başlattık. Bugün 1041 konutun anahtar teslimi yapılacak. Şimdi yeni bir adımımız var. Hiç geliri olmayan vatandaşlara karşı da 45 m2'lik daireler yapacağız. Peşinat yok, ayda 100 lira gibi düşük taksitle 20 yıl vadeyle bu daireleri fakirlere dağıtacağız. Eğirdir, Gelendost, Gönen, Keçiborlu, Senirkent, Sütçüler, Yalvaç'ta şantiyemiz var, konut üretiyoruz. TOKİ sadece konut üretmiyor. Sağlık Bakanlığı'nın hastane inşaatlarını TOKİ yapıyor, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul inşatlarını TOKİ yapıyor. Ah benim sevgili Ispartalı kardeşim, iş bilenin, kılıç kuşananındır.

Ispartalılar'ın güzel bir değimi vardır. "Yağını, bulgurunu hazırlamadan aş pişirmeye durulmaz" Düz yol varıkene, çamura basılmaz. Düz yol varken, çamurda ne işin var. Biz yağımızı, bulgurumuzu hazırladık ondan sonra ocağın başına geçtik. Hamdolsun her alanda Türkiye için hizmet üretiyoruz".

Vatandaşı iliklerine kadar emenlerin şimdi kalkıp işsizlikten bahsettiğini belirten Erdoğan, "İşsizlik tüm dünyanın sorunu. Amerika'da, Japonya'da her ülkede işsizlik var. Sayın Baykal senin öneride bulunduklarının yarısını uygulamaya koyduk. Bunun faturasının ne olduğunu biliyor musun? Bunlarda sorumluluk diye bir şey yok. Benim vatandaşım çiftçim mazot bulamıyordu. Şimdi çıkmış ben çiftçinin yanındayım diyor. Geç onu geç. Bana kalkmış, dürüstlük dersi vermeye. Elinde dosya ile dolaşıyor. Kırtasiyecide dosya çok. Eğer bu dosyanın içinde bir şey varsa yargıya git. Burası hukuk devleti. Bu işin çözüm noktası yargı. Buralardan sulu bulandırmaya kalkma. Buna gücün yetmez. Benim milletim kimin kim olduğunu biliyor. Hazine'den sana devlet yardımda bulundu. Anayasa Mahkemesi orada bir suistimal olduğunu tespit etti. Yaklaşık 1 trilyon cezaya mahkum oldun. Sen bunun hesabını ver. Bu parayı nereye harcadın. Ne yaptın bu parayı. Partisinin kasasını idare edemeyen şahıs bu ülkeyi idare edebilir mi? Olay bu kadar basit. Belgelerle asıl böyle konuşulur. Kırmızı klasörler kırtasiyecide var. Onları geç. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserlerle konuşuyoruz. Sayın Baykal varsa bir eserin konuş. Sayın Bahçeli varsa bir eserin konuş. Ondan sonra eserler yarışsın. Lafla yarışmayı bırakalım, eserlerle yarışalım. Er ya da geç hepimiz de ölmeyeceğiz mi? Öleceğiz. Ondan sonra 2 metrelik çukura gömmeyecekler mi? Yakınlarımız bile bayramdan bayrama gelirler. Gelmeleri de şart değil. Ama maalesef orada da kimse gelip de 'başbakan' niyetine demeyecek. Er kişi niyetine, hatun kişi niyetine diyecek. Adalet orada. Olay bu. O zaman yapmamız gereken ne? Gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır yapmamız gereken" dedi.

Meydanın dolu olduğu mitingde yaşlı bir vatandaş fenalık geçirirken sağlık ekipleri hemen müdahale etti. Konuşması sık sık slogan ve alkışlarla kesilen Başbakan Erdoğan'a Ispartaspor kaşkolu yerine AK Parti kaşkolu takıldı. Erdoğan mitingden sonra Belediye'nin tamamladığı 32 projenini temsili açılışını yaptı ve TOKİ sahiplerine anahtarlarını teslim etti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 22:00:05
Güncelleme :3 Mart 2009 Salı 22:09:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?