30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Erdoğan istifa etti!

ISPARTA MHP'DE KRİTİK İSTİFA

Isparta'da, MHP belediye meclis üyesi Remzi Erdoğan hem partisinden hem de kulüp başkanlığını yürüttüğü Ispartaspor'dan istifa etti.

Isparta Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi olan ve aynı zamanda Ispartaspor'un kulüp başkanlığı görevini yürüten Remzi Erdoğan, Ispartaspor için kendisine verilen sözlerin yerine getirilmemesi üzerine partisinden istifa etti. Erdoğan, bundan böyle Belediye Meclis üyeliğini bağımsız olarak sürdürecek.

Yaşanan bu istifa olayı belediye kanadında 'şok' etkisi yarattı. MHP Belediye Meclis Üyesi Remzi Erdoğan, Ispartaspor konusunda kendisine verilen sözlerin yerine getirilmediği ve kendisinin yalnız bırakıldığı buna bağlı olarak da takımda verdiği sözleri yerine getiremeyip futbolculara sürekli yalancı çıktığını gerekçe göstererek partisinden istifa etti.

Belediye Meclisinin bağımsız üyesi olarak görevine devam edecek olan Remzi Erdoğan, verilen sözlerin yerine getirilmemesi nedeniyle Milliyetçi Hareket Partisi'nde siyaset yapma imkanının kalmadığını bildirdi.

MECLİS ARİTMETİĞİ MHP İÇİN KRİTİK DURUMA GELDİ

Belediye Meclis Üyesi Remzi Erdoğan'ın partisinden istifa etmesinin ardından Isparta Belediye Meclisinin aritmetiği değişti ve bu durum özellikle MHP açısından son derece kritik duruma geldi. Belediye Meclisinde 16 üye ile temsil edilen ve muhalefete göre 1 üye fazlasıyla mecliste çoğunluğu elinde tutan MHP, Remzi Erdoğan'ın istifası ile birlikte elinde bulundurduğu çoğunluğu kaybetti.

Zira, meclisi oluşturan diğer üç partinin meclisteki sayıları ve bağımsız olan Remzi Erdoğan ile birlikte toplam 16 üyeye ulaştı. MHP de Erdoğan'ın istifasıyla birlikte 15 üyeye düştü.

Isparta Belediye Meclisindeki son durum şöyle; MHP 15 üye, Ak Parti 12 üye, Demokrat Parti 2 üye, Cumhuriyet Halk Partisi 1 üye ve Bağımsız 1 üye.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 16:06:01
Güncelleme :16 Ağustos 2010 Pazartesi 14:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?