5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Ergenekon savcılarına suç duyurusu

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek, Ergenekon savcıları hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

ATATÜRK'E HAKARET GEREKÇESİ

ADD Başkanı Özyürek, ilk Ergenekon İddianamesi'nin 40 ve 41.sayfalarında itham için bulunması zorunlu olmamasına rağmen "Atatürk'ün dahi Ergenekon'un tarikatvari yapısı içerisinde olduğu, ancak bunun henüz açıklanma zamanı gelmediği..." gibi ibarelere yer verildiği için savcılar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

İkinci iddianamenin de 82 sayfalık bölümünün ilk iddianamenin özetine ayrıldığını anlatan Özyürek, şöyle konuştu: "Bu bağlamda ikinci iddianamenin 31. sayfasına da ilk iddianamedeki anılan ibare aynen alınmıştır. Bu nedenle Atatürk'e hakaret (5816 sayılı yasanın 1/1nci maddesi) ve görevde-görevi yetkiyi kötüye kullanma suçlarından Ergenekon savcıları Zekeriya Öz, Ercan Şafak, Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın, Fikret Seçen, Mehmet Murat Yönder ve Turan Çolakkadı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulmak üzere Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum."

Özyürek, suç duyurusunu içeren dilekçesinde şu açıklamalara yer verdi: "Bir silahlı terör örgütünü ortaya koyduğu iddiasında olan iddianame kapsamında terör örgütü kurgusu içinde Ulu Önder Atatürk'ün gösterilmesi, dayanılacak gibi değil. Atatürk'e hakaret suçu yönünden işlem yapılacak bir bulgu iken evrakın kendisinde elde edildiği ileri sürülen hiçbir kişi hakkında Atatürk'e hakaret suçundan işlem yapılmayarak bu durumun ilk iddianamedeki itham özetlenirken bu bağlamda ayrıca ikinci iddianameye de alınması, anılan ibarelerin itham konusunda dayanılan ve de elde edilmiş maddi gerçeklik gibi mahkemeye sunulması anlamındadır. Atatürk'ün terörist olarak nitelenmesi sonucunu doğuracak iş ve işlemler asla kabul edilemez. Hakaret konusunda hiçbir işlem yapılmazken, bu hakaretleri kelimesi kelimesine resmi bir belgeye alıp aleniyete aktarılması, görevde yetkinin kötüye kullanılması suretiyle, ikinci iddianamede de vurgulanması, bu ibareler yoluyla Atatürk'e hakaret oluşturmakta ve benimsenen bu niteleme de Atatürk'e hakaret kastını açıkça ortaya koymaktadır."

Özyürek tarafından yapılan suç duyurusunun sonuç bölümünde, "Ergenekon'un 7 savcısı hakkında belirtilen ve re'sen göz önüne alınacak nedenlerden dolayı yasal işlem yapılması istemi" yer aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 14:44:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?