30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Erkan Mumcu Isparta'da

ERKAN MUMCU ISPARTA'DA

Eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Politika Tasarım Grubu tarafından düzenlenen 'Kültür Üzerine Konuşmalar' konferansına konuşmacı olarak katıldı.

SDÜ Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansın soru yanıt bölümünde bir öğrenci, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde aldığı tavır nedeniyle Mumcu'nun kaypakça hareket ettiği değerlendirmesi yapıldığını söyleyince, Erkan Mumcu, "Sen de onlara de ki, 'Erkan Mumcu, size ahmak diyor' ifadelerini kullandı. Mumcu, "İçinde yer aldığım partide bir prensipte anlaşarak yer aldım. YÖK kaldırılacak, üniversiteler özerkleşecek, Cumhurbaşkanı'nı halk seçecekti. Bunlar halka deklare edilmişti. Bu konularda

anlaşmıştık. Ayrımcılığa karşı anayasal düzenleme yapılacaktı. Bunların çözümü için de imkanlar müsaitti. Hatta o dönem Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer olduğu için, kendisinin mutabakatını da düşünürsek, çözümün büyük kısmını sağlamıştık. Tüm bunlar o siyasi partinin kamuoyuna akdiydi. Seçim beyannamesinden, parti programına kadar her yerde aynısı söylenmişti. Ancak Ne oldu? Vazgeçtiler. YÖK'ü kaldırmak yerine 'Bizim YÖK'ümüz olsun' dediler. Cumhurbaşkanlığı sistemi antidemokratik sistem olarak duruyordu, halkın seçmesi gerekiyordu" dedi.

Bir parti başkanının milletvekillerini, Cumhurbaşkanı'nı, YÖK'ü, bürokrasiyi kendisinin seçtiğini belirten Mumcu, "Padişahlıkta bile böyle yetki yok. Bunun adına da demokrasi deniyor ve öyle kabul ediliyor. Bunu söyleyenlere ahmak demekte haksız mıyım şimdi? Ben bir duruş gösterdim. İstikametim dosdoğru. 'Cumhurbaşkanı'nı halka seçtireceğiz' demiştik. Ama ne oldu? Yok. Allah'tan 367 çıkarıldı, mecbur kaldılar. Bu değişiklik halkın kendisini yönetenlere seçme imkanı adına edindiği tek yetki olacaktır.

Anayasa değişikliği sayesinde artık bu olacak. Ben o duruşu göstermeseydim, Türk demokrasisinin böyle bir mesafe kat etmesi mümkün müydü? Ben tankın altına attım kendimi. Ama ezip geçtiği için, kazıyan da bulunmadığı için kimse hakikatin ne olduğunun farkında değil. Yalan mı? Bu anayasa değişikliğini istiyor muydular? Ne istiyorlardı? 367. Ancak ne onların dediği ne başkalarının dediği oldu. Burunlarının üzerine çaktım ve ben yaptım. Ölümü göze alırsan yapıyorsun. Aldım ve yaptım. O nedenle o ahmaklara

söyle böyle devam etmesinler" şeklinde konuştu.

Her yerde iktidar sahipleriyle sorun yaşadığını ve aldığı görevlerden hiçbir zaman uzaklaştırılmadığını dile getiren Mumcu, "Siyasette asla paşa paşa oturmadım. Kimse bana bir görev vermedi. Ben aldım ve ben bıraktım. Siyaseti de böyle bıraktım" diyerek sözlerini noktaladı. Mumcu'ya konferansın sonunda SDÜ Rektörü Metin Lütfi Baydar tarafından çini armağan edildi.

ERKAN MUMCU ISPARTA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 19:19:04
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 21:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?