5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Eski başkana helvalı uğurlama!

ISPARTA'da bazı esnaf yerel seçimlerde AKP'den belediye başkan adayı olan önceki Başkan Hasan Balaman seçilemediği için helva karıp halka dağıttı.

Isparta'nın yeni Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, “Ben de karayım. Zulmün batıp barışın doğuşuna karıştıralım kazanı” dedi.

Yerel seçimlerde koltuğu MHP'li Yusuf Ziya Günaydın'a kaptıran AKP'li Hasan Balaman için esnaf helva dağıttı. Balaman döneminde çile çektiğini ileri süren Cumhuriyet Caddesi esnaflarından Mustafa Kahveci önderliğinde çok sayıda esnaf kaldırımlara kazan kurup helva kardı. Karılan helva halka dağıtıldı.

2004 yerel seçimlerinde AKP'ye kaptırdığı koltuğu 29 Mart'ta geri alan MHP'li Yusuf Ziya Günaydın da esnaf ziyareti yaparken karşılaştığı helva karma törenine katıldı. Helvanın AKP'li Hasan Balaman'dan kurtuluş niyetine yapıldığını öğrenince tokmakları eline alan Günaydın, “Ben de karayım. Zulmün batıp barışın doğuşuna karıştıralım kazanı. Bugün Isparta bayram ediyor. Birçok mahallemizde kazan kaynatılmış. Ispartalı bizi özlemiş” dedi.

Isparta'da helva karmanın çok önemli manalar içerdiğine dikkat çeken Günaydın, “Bu kazanlar zulümden kurtuluşun sevincini gösteriyor. Bütün caddelerde kazan kaynıyor, mahallelerde öyle. Isparta moralsizdi, üzgündü, hayata küskündü. Bugün yeniden doğmuş gibi sevinçle kazanları kurdu helva karıyor” dedi.
 

DHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 16:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?