5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Esnafa değişim çağrısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez'in ITSO ziyaretinde ekonomik kriz masaya yatırıldı.

Konya Ticaret Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez ve meclis üyeleri, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni yönetimine "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu. ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ile Meclis Başkanı Bedri Ayhan ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette küresel ekonomik kriz masaya yatırıldı.

Sanayisi gelişmiş illerde ekonomik krizin etkisinin çok daha fazla görüldüğünü belirten Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, gözlemlerine göre Isparta'nın krizden çok yara almayacağını söyledi.

Isparta'da, tarıma dayalı sanayi ve hizmet sektörünün gelişmesinin büyük şans olduğunu belirten Üzülmez, potansiyelin çok iyi değerlendirilerek paraya dönüştürülebileceğini şöyle anlattı: "Örneğin bir bakkal değişirse kazanır. Büyük marketlere karşı farklılık yaratmalı. Büyük marketlerin vermediği hizmeti vermeli. Yoksa zor duruma düşecekler. Biz de esnafı yönlendirmeli ve bu konularda eğitim vermeliyiz."

KRİZDEN HERKES GİBİ ETKİLENİYORUZ

Isparta'da oda üyelerinin her türlü eğitim isteğine cevap verebileceklerini belirten ITSO Başkanı Kaçıkoç da, kriz konusuna değindi. Isparta'nın krizden en az etkilenen hatta hiç etkilenmeyen iller arasında yer almasını arzu ettiklerini belirten Kaçıkoç, şunları söyledi: "Bizlerde Isparta'nın krizden olumsuz yönde etkilenmesini istemiyoruz. Ama biliyoruz ki herkes gibi etkileniyoruz. Bu süreçte çok dikkatli hareket edilerek krizi en az zararla atlatmak zorundayız."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 14:26:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?