5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Et entegre tesisleri bayrama hazır olacak

Isparta Belediyesi tarafından Yazısöğüt köyü yakınlarındaki Canlı Hayvan Borsası’nın yanına yapılan bölgenin en modern Et Entegre tesisleri Kurban Bayramına kadar hazır hale getirilecek. 

Modern tesiste hijyen birinci sırayı alacak. Tesiste ayrıca vatandaşların dinlenebileceği salonlar ve hayvanlarının kesiminden parçalanmasına kadar gözleyebilecekleri balkon da mevcut olacak. 

Tesisteki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hasan Balaman, “Eski mezbahane yıllardır kaderine terk edilmiş ve virane bir hale gelmiştir. Zamanında ciddi yatırımlar yapılmayan mezbahane artık Ispartalılara hizmet etme noktasında yetersiz hale gelmiştir. Hatta kesilen hayvanların şehir dışına çıkarılmasına dahi izin verilmez hale gelmiştir. 

Bildiğiniz gibi yeni tesisimizin ihalesini geçtiğimiz aylarda yapmıştık. Kısa süre içerisinde tesis bitme aşamasına gelmiştir. Kurban bayramı arifesinde halkımızın hizmetine girecektir. Yaklaşık 1 milyon YTL’ye mal olan tesisimiz bölgenin en modern tesisi haline gelmiştir. Dedi.
iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 12:04:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?