30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Et fiyatları düşer mi?

ET FİYATININ DÜŞMESİ ÜRETİME BAĞLI

Et fiyatlarının yüksekliğinden yakınan Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, et fiyatının düşmesinin tek yolunun hayvan üretimi olduğunu belirtti.

Süt hayvanlarının kesilmesi nedeniyle et ve süt sıkıntısı yaşanmasının et fiyatlarını yükselttiğini belirten Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, et fiyatının 20 TL civarında olduğunu hatırlatarak, “Bu sorunun çözümü üretimin artırılmasıdır” dedi. Hayvancılık konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını, ilçe belediyeleri ile birlikte boş arazileri değerlendirerek, süt hayvancılığı konusunda üyelerini yatırım yapmaya çağırdıklarını ifade eden Adar, “Süt hayvancılığına yatırım yapıldığı zaman hem süt üreteceğiz hem de et hayvan sayısı artacak. Böylece et fiyatları normal düzeylere inecek” dedi.

YUNANİSTAN’I ÖRNEK GÖSTERDİ

Avrupa Birliği Projesi kapsamında Yunanistan’ı ziyaret ettiklerini belirten Adar, Yunanistan’da küçükbaş hayvan fiyatı 7 TL, pirzolalık kısmının da 11 TL olduğunu söyledi. Adar, “Türkiye’de şu anda fiyatlar yüksek. Düşürmek için üretime ağırlık vermek zorundayız. Üretim de yapılmayacak bir şey değil. Boş duran yerlerimiz var. Bu alana çok ciddi anlamda yatırım yapılabilir” dedi.

Küçük yatırımcıların işlerini büyüterek süt hayvancılığı üzerine yatırım yapmaya çağırdıklarını da sözlerine ekleyen Adar, Burdur’dan sonra Isparta’nın da süt merkezi olmasını dilediklerini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 14:39:01
Güncelleme :3 Ocak 2010 Pazar 17:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?