30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Evcil hayvan satıcılarına eğitim

EVCİL HAYVAN SATICILARI EĞİTİMDEN GEÇİRİLİYOR

Isparta Belediyesi Hayvanları Koruma Kanunu Yönetmeliği gereğince ev ve süs hayvanı satan esnafa yönelik eğitim progarmı başlattı.

Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hamdi Balcı, eğitimin amacının ev ve süs hayvanlarının çevreye verecekleri zarar ve rahatsızlıkları önleyici tedbirlerle ilgili olduğunu belirtti. "Ev ve süs hayvanı satışı yapmak isteyenlerin eğitim programına katılıp sertifika almadan kanun gereğince ruhsat alıp işyeri açmaları mümkün değildir" diyen Balcı, "Eğitim programı kapsamında, ev ve süs hayvanların korunmasına dair Avrupa Sözleşmesi, CITES sözleşmesi, ev ve süs hayvanları satış, barınma ve eğitim yerleri, hayvan ekolojisi, hayvan davranışı, hayvan bakımı ve beslenmesi konularını kapsamaktadır" diye konuştu.

Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hamdi Balcı, eğitimin amacının ev ve süs hayvanı ile kontrollü hayvanları bulundurma ve sahiplenme şartlarına uygun olarak hayvan bakımı konularında ve sahiplenilerek bakılan hayvanların çevreye verecekleri zarar ve rahatsızlıkları önleyici tedbirlerle ilgili olduğunu söyledi.

EVCİL HAYVAN SATICILARI EĞİTİMDEN GEÇİRİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 14:52:05
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 16:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?