5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Evler yıkıldı, okul boş kaldı!

Isparta merkeze bağlı Büyük Hacılar, Küçük Hacılar ve Aliköy'de 26 evin yıkımına başlanılınca köy halkı çocuklarını bugün okula göndermedi.

Büyük Hacılar, Küçük Hacılar ve Aliköy'de evleri yıkılan köylüler tepki göstererek çocuklarını okula göndermedi. Tepkiyle birlikte 160 öğrencisi bulunan Büyük Hacılar İlköğretim Okulu'na bugün sadece 13 öğrenci gitti.

Köy halkının yıkımlara tepki göstermek amacıyla çocuklarını okula göndermediklerini belirten Büyük Hacılar Köyü Muhtarı Ali Çoban, "Okulun160 öğrencisi var. Taşımalı eğitim kapsamında Küçük Hacılar köyünün öğrencileri de bu okulda öğrenim görüyor. Köy halkı yıkıma tepki göstererek çocuklarını okula göndermedi" dedi.

Çocukların eğitimden mahrum bırakıldığını anlatan Çoban, "Köy halkı sonuna kadar haklı. Bu evler yıkılsa arazilere ağaç dikimi yapılmaz. İnsanları ne diye rahatsız ediyorlar ki?" diye konuştu.

MÜLTECİ KADAR DEĞERİMİZ YOK
Evi mühürlenen Rabia Ay, çadır bile gönderilmediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Evimiz mühürlü. Bu nedenle sokakta yatıyoruz. Bir çadır bile göndermediler. Oysa mültecilere gereken destek sağlanıyor. Bir mülteci kadar da mı değerimiz yok?"

ÇOCUKLARI MAĞDUR EDEMEZSİNİZ
Çocukların okula gitmemesinin kabul edilemeyeceğini belirten Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ise, "Öğrencilerimizin büyük bölümü öğleden önce okula gitmemiş. Bu yapılan doğru değil. Eğitim ayrı yaşanan o sorun ayrı. Bu durumda çocuklarınızı mağdur edemezsiniz. Olan çocuğa olur" dedi.

Konuyu Vali Şemsettin Uzun'a aktardıklarını dile getiren Tacettin Yılmaz, sorunu Pazartesi gününe kadar çözeceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 21:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?