4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Evlilik Rehberi, 'şeriat' kitapçığı mı ?

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman Isparta Belediyesi tarafından evlenecek çiftlere hediye edilen Evlilik Rehberi hakkında çıkarılan söylentilere cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Şubesi Kadın Kolları üyelerinin TBMM’ye şikayet edeceği Evlilik Rehberi hakkında konuşan Isparta Belediye Başkanı Balaman, Evlilik Rehberi hakkında iddia edildiği gibi kadınların asla küçümsenmediğinin altını çizdi.

Rehberde dini hükümler ile örf ve adetlere uygun hükümlere yer verildiğini ifade eden Başkan Balaman, öte yandan bu hükümlerin sadece tavsiye niteliğinde olduğunu kaydetti.

Evliliğin sağlam temellere oturtulması gerektiğini söyleyen Balaman, "Isparta Belediyesi olarak yeni evlenecek çiftlere tavsiyelerde bulunmamız gerektiğine inandık. Bu amaçla Evlilik Rehberi adında bir kitapçık çıkardık. Ancak sözü edildiği kitapçık asla kadınları küçümseme niteliğinde değil. Yüzde 99’u müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Evlilik sağlam temellere oturtulmazsa bir süre sonra çatırdamaya başlar. Bu evlilikten yetişen çocuklar önemlidir. Biz kitapçıkta en uygun olan ve tavsiye edilen bilgilere yer verdik. Bizim İslam geleneğimizden, örfümüzden gelen bilgiler yer almıştır" diye konuştu.

Öte yandan bekaret konusuna değinen Belediye Başkanı Balaman, "Aslolan bekarların evlenmesi dedik. Dullar evlenemez demedik asla. Burada Kur’an hükümleri de vardır. Diğerleri ise tavsiye niteliğindedir. Hiçbir bayanımızı küçültücü, aşağılayıcı ifadeler yoktur" dedi.

Isparta Belediye Başkanı Balaman, CHP Antalya Kadın Kolları’nın söz konusu kitapçığı TBMM’ye şikayet edeceği konusunda ise, "Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Farklı düşünceler, farklı değişik şekilde anlayabilir. Aslolan bizim neyi ifade etmek isteyişimizdir. Herkesin en doğal hakkıdır, bir şeyleri bir yerlere şikayet etmek. Ama biz iddia ediyoruz kitabımızda bizim örf adetlerimize aykırı bir hüküm yoktur. Tavsiye kitapçığıdır. Bunun böyle bilinmesini istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 19:14:59
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 20:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?