5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Fabrikanın yerine alış-veriş merkezi

Isparta Belediyesi'nden, yepyeni bir iş istihdam alanı daha. Belediye, Koteks'in yerine yapılacak 'Isparta İkizleri' adlı ticaret merkezinin ardından, Isparta Kamgarn tesislerinin bulunduğu noktaya da dev bir alış-veriş merkezinin kurulacağı belirtti.

Yatırımın öncülüğünü yapan Belediye Başkanı Hasan Balaman 2009 yılı içinde kurulması planlanan alış-veriş merkezinde yaklaşık 300 insana iş kapısı olacağının müjdesini verdi.

Yeni açılım ve yatırım hamlesiyle ilgili açıklamada bulunan Başkan Balaman; "Isparta'mızda yatırım atağı hızla devam etmektedir. Belediyemizin yatırımları yanında özel sektörün yatırımları da bir hayli fazlalaştı. Geçtiğimiz günlerde Çünür Bölgesi girişinde 'Isparta İkizleri' adı altında ticari sahaların yer alacağı büyük iki tane gökdelenin yapımına karar vermiştik. Malum olduğu üzere, 'Isparta İkizleri'ni eski Koteks fabrikanın yerine yapacağız. Koteks fabrikasında iki yüz dolayında vatandaşımız çalışıyorken, şimdi aşağı yukarı aynı sayıda insanımız bu alanda iş imkanına kavuşacak. Bu proje Isparta belediyemizin bir başarısıdır" dedi.

Isparta İkizleri'nin ardından yeni bir projesinden bahseden Başkan Balaman, "Isparta'nın saygın işadamlarından Sayın Hasan Köse'ye ait olan Kamgarn tesislerinin bulunduğu yerde yeni bir çalışma hamlesine başladık. Kamgarn, değişik nedenlerden dolayı kapanmıştı. İşadamımız ile kurulan temaslar neticesinde şimdi orada yeni bir yatırım yapılacak. Bu yatırımı için Avrupa'nın önemli alış-veriş merkezlerinden birini işleten firmayla anlaşmaya vardık. Firma 2009 yılı içerisinde bir alışveriş merkezini buraya kuracak ve bu sayede 300 dolayında insanımız iş sahibi olacak."

Atıl durumda olan yerleri ticari sahaya dönüştürmenin idealleri olduğunu söyleyen Başkan Balaman; "Önümüzdeki aylarda ve yıllarda yine Isparta'mızda çok farklı yatırımcıların geldiğini, ve buraları tercih ettiklerini hep birlikte göreceğiz. Bunları Halkımızdan aldığımız destekle yapıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 11:52:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkantopal IP: 78.164.178.xxx Tarih : 3.01.2009 08:35:32

yani bu bence iyi oldu.Çünkü çevre çok hızlı bir biçimde kirleniyor.Bu çevreyi korumak adına yapılan en iyi adım.