5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Felsefe öğretmeni berat etti

Isparta’da dersinde dini değerleri aşağıladığı gerekçesiyle savcılığa şikayet edilen felsefe öğretmeni berat etti.

Isparta’da geçici olarak görevlendirildiği Mustafa Kaçıkoç Anadolu Lisesi’nde geçtiğimiz yıl mart ayında felsefe dersi öğretmenliği yaparken, derste, dini değerleri aşağıladığı iddia edilerek savcılığa şikayet edilen Yaşar Sarıpınar içen beraat kararı verildi.

Eğitim-Sen İl Temsilcisi Erol Kökten, düzenlediği basın toplantısında, üyeleri olan Sarıpınar’ın iftiraya maruz kaldığını açıkladı. Kökten, “Geçen yıl geçici olarak atandığı Mustafa Kaçıkoç Anadolu Lisesi’nde Felsefe Grubu öğretmeni olarak çalışırken okuldaki tarikat kökenli aile ve öğrencilerin desteğini alarak savcılığa şikayet edilen üyemiz Yaşar Sarıpınar, 27 Ocak’ta 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, üyemize isnat edilen iftiraların asılsız olduğuna öğretmenimizin dersinde söz ettiği konuların dersin niteliği itibariyle suç teşkil etmediğine karar verilmiştir” dedi.

Felsefe öğretmeni Yaşar Sarıpınar ise, “Ben Atatürkçüyüm ve bu ülkedeki bütün Atatürkçüler gibi bana da bedel ödetilmeye çalışıldı. Fakat amaçlarına ulaşamadılar. Bu iftiralarda bulunanlar hakkında hukuksal mücadelemi vereceğim. Ben herhangi bir suç işlemedim, görevimi yaptım. Felsefe dersinde bilimsel görüşlerden, teorilerden elbette ki söz edilebilir” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 17:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CİHAT DOĞAN IP: 88.231.81.xxx Tarih : 31.01.2009 14:53:25

HOCAM SİZİ DESTEKLİYORUM. FELSEFE ZATEN ELEŞTİRİDİR SİZ ONLARA BAKMAYIN VE YOLUNUZA DEVAM EDİN.