5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Filistinliler için gıyabi cenaze namazı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden masum Filistinliler için Isparta'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mimar Sinan Camii'nde öğlen namazının ardından Filistin'de yaşamanı yitiren kadın ve erkekler için ayrı ayrı gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı öncesi üç musalla taşına Filistin bayrağı örtüldü. Cenaze namazının ardından Filistin halkı için dua edildi. Isparta Anadolu Gençlik Derneği üyeleri namaz sonrası saldırıları protesto etti. Sloganlar atarak Belediye İş Hanı önüne gelen dernek üyelerine kadınlar da destek verdi. Protestolara Saadet Partisi İl Başkanlığı ve Memur Sen il Temsilciği üyeleri de destek verdi.

Bir grup Anadolu Gençlik Derneği üyesi pankartlar açarak, İsrail ve ABD aleyhinde slogan attı. Anadolu Geçlik Derneği Isparta Üniversite Komisyonu Başkanı Ferhat Solak, Bu insanlık suçu bitinceye kadar Filistin halkının yanında olacaklarını söyledi. Solak, "Dünya, tarihin gördüğü en vahşi soykırım girişimlerinden birine sahne oluyor. Irkçı emperyalistlerin başını çektiği İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde bir soykırım gerçekleştiriyor. Siyonistler, insan haklarını karakterlerine uygun bir şekilde ihlal etmeye devam ediyor. Zalim işgal güçleri, çocuklara, kadınlara varana kadar herkese, her türlü saldırıda bulunmayı sürdürüyor. Ateşkes zamanında ambargo ile Gazze halkını ölüme mahkum eden İsrail, ateşkesten sonra füzelerle Gazze halkını yok etmeye çalışıyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 23:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?