5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Fırtına Isparta'yı yıktı, geçti!

Isparta'da, sabah saatlerinde başlayan fırtına, bir cami minaresinin şerefesinin uçmasına bir kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Isparta'da, dün gece başlayan ve saatte hızı zaman zaman 70 kilometrenin üzerine çıkan şiddetli fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi. Fırtına nedeniyle Halıkent Mahallesi Camiinin minaresinin şerefesi uçtu, valilik arkasında bulunan tarihi Bedesten Esnafı tarafından kurulan çadır göçtü.

Dev çadırın paramparça olup uçmasıyla birlikte esnafa ait çok sayıda malzeme yollara dağıldı. Dağılan malzemeleri esnaf Bedestene taşırken, ekipler çadırın demirlerini kamyonla taşıdı. Çadırdan uçan malzemeler park
halindeki araçların camlarını kırdı. Çadırının göçmesinden dolayı İlyas Topyıldız (27) adlı esnaf yaralandı. Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Topyıldız'ın ellerinde ve ayaklarında kırık olduğu öğrenildi.

Yedişehitler İlköğretim Okulu'nun da çatısındaki kiremitler kapalı pazar alanı üzerine düşünce polis güvenlik önlemleri alıp bölgeyi boşalttı. Öte yandan Kaymakkapı Meydanı'nda bulunan Belediye İşhanı'nın çatısı ve üzerindeki çok sayıda iş yeri levhası otobüs duraklarına düştü.

Meteoroloji Bölge Müdürü Orhan Yıldız, fırtınanın yarın akşama kadar süreceğini, vatandaşların yağış ve lodosun oluşturacağı olumsuz şartlara karşı tedbirli olmasını istedi. Yıldız, "Özellikle soba zehirlenmesi olaylarına azami dikkat edilmeli" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 17:27:23
Güncelleme :23 Ocak 2009 Cuma 17:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?