5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Gaz patlaması paniğe yol açtı

Isparta'nın Yakaören Köyü'nde Isparta Belediyesi tarafından termal su arama çalışmalarının yapıldığı yerde dün saat 15.00 sıralarında 620 metre derinlikte meydana gelen gaz patlaması halk arasında paniğe yol açtı. Patlama sonrası bölgede bulunan 60 ev tahliye edildi.

Halen devam eden gaz sızdırması sonrası köylülerin paniklemesi üzerine Vali Şemsettin Uzun ve Belediye Başkanı Hasan Balaman sabah saatlerinde bölgeda incelemelerde bulundu. Vali Şemsettin Uzun, "Korkulacak bir şey yok. Bu sızıntı termal suya yaklaşıldığını gösteriyor. Şimdiden Ispartalılara hayırlı olsun diyorum" dedi.

Gazın çıktığını gören Belediye Başkanı Hasan Balaman ise Enerji Bakanlığı ve MTA yetkililerine olayı duyurdu. Gazın ölçümleri için çalışmalara başlanacağını ifade eden Balaman "Bu durum çok doğal. SDÜ'den bilim adamlarımız burada. Bu fiziki olayı inceliyorlar" şeklinde konuştu.

Çıkan gazın sıcak su için güzel bir gelişme olduğunun altını çizen SDÜ Mimarlık Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bilgin ise "Gaz çıkışı önemli bir tehlike kaynağı değil. Hatta bu gazın bir takım solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiğini söyleyebilirim. Burada zararlı diyebileceğimiz gaz karışımı içerisinde bulunan yüzde 10 oranındaki karbon monoksit gazıdır. Rüzgarın etkisiyle vadi boyunca ilerlerse tehlike oluşturabilir. Ancak önlemini alıyoruz. Gaz ölçümü nedeniyle vanayı kapatmadık. Ölçüm sonrası vana kapanacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 15:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cesaret türk IP: 88.255.170.xxx Tarih : 27.06.2008 08:39:53

ıspartalı tanıdığım bu gazın kanserojen madde içerdiğni söyledi bi çernobil faciası dahamı yasanacak yoksa. yetkililer bu konu hakkında bilgi versin!