30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Gazetecilerden organ bağışı

GAZETECİLERDEN ORGAN BAĞIŞI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü Isparta'daki yerel ve ulusal basın temsilcileri organ bağışlayarak kutladı. Aktif Gazeteciler Derneği Başkanlığı'nın organize ettiği programda, 35 gazeteci sağlık müdürlüğüne giderek organlarını bağışladı. Sağlık Müdürü Uz.Dr. Süleyman Önal da organlarını bağışlayan gazetecilere teşekkür belgesi sundu.

Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü klasik bir kutlamayla yapmaktansa topluma öncülük yapacak bir projeyle kutlamak istediklerini dile getirdi. Gazetecilerin özlük haklarının kuşa döndüğünü belirten Çokyaşa, şöyle konuştu: "Çalışan bir gazeteci inşaat işçisinden daha az yıpranma almaktadır. Haberciler her şeyde öncü olduğu gibi bugünde toplumsal bir duyarlılığı yerine getirmektedir. Bugün organ bağışında bulunuyoruz. İnsan sevgimizin her şeyin üstünde

olduğunu organlarımızı bağışlayarak göstermek istedik."

ÖZLENEN BİR DAVRANIŞ

İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Süleyman Önal ise Isparta habercilerinin anlamlı hareketi karşısında çok duygulandığını belirterek "Ben bu örnek davranışınızdan dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum. Bu özlenen bir davranıştır" dedi. Önal, organlarını bağışlayan gazetecilere teşekkür belgesi verdi.

Öte yandan, Isparta'da organ nakli bekleyen kişi sayısı 2008 rakamlarına göre 15 bin 787 iken buna karşın gerçekleşen organ nakli sayısının 723 olduğu belirtildi.

GAZETECİLERDEN ORGAN BAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 14:18:03
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 22:04:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?