5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

'Gaziler Günü' için tören düzenlendi

19 Eylül Gaziler Günü anma programı, Isparta'da törenlerle gerçekleştirildi. Anma programı kapsamında, tüm kamu kurum ve kuruluşları, Cumhuriyet Meydanı'nda hazır bulundu. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği Isparta Şube Başkanlığı ve Türkiye Harp Malülü ve Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk koyuldu. Çelenk koyma töreni ardından bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Erdal Büyüksavaş, "Unutmayınız ki şehit nurlanmış; gazi onurlanmış askerdir. Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla bu vatanın bölünmezliğine, onun koruyucusu ve kollayıcısı silahlı kuvvetlerimize, geleceğimizin teminatı gençlerimize, her kademede yüreği vatan aşkıyla yanan bütün değerlerimize, saldıranlara karşı kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Hangi maskeyi takarsanız takın, hainliği gizlemek mümkün değildir. Bir elinizde yıldırım, diğer elinizde tufan taşısanız denizleri taşırıp üzerimize akıtsanız, güneşi yaklaştırıp dünyayı kavursanız dahi, şehitlerimizden ve gazilerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima bizi bulacak, her zaman olduğu gibi kanımızda boğulacak ve ateşimizle yanacaksınız" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından anma töreni son buldu. Törene, Isparta Valisi Şemsettin Uzun, 40. Piyade Alay Komutanı Piyade Kıdemli Albay Ahmet Tekin, Isparta Belediye Başkan Vekili Ahmet Aydemir, askeri ve idari erkanla şehit aileleri ve gaziler katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 18:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa güüneyli IP: 85.96.95.xxx Tarih : 30.09.2006 23:34:25
slm ısparta sizler ve sizin gibilerine teşekkür ederim böyle bir tören düzenlediginiz gibi çatalpınardan herkeze saygılar sevgiler tüm ıspartılılar teşekkür ederim