5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Genç pilota son görev

Eskişehir Türk Hava Kurumu (THK) İnönü Türk Kuşu Eğitim Merkezi'nden kalktıktan bir süre sonra Bilecik'in Bozüyük ilçesi Kandilli köyü yakınlarında düşen motorlu yelken kanatta hayatını kaybeden Pilot Altan Aydın memleketi Isparta'da toprağa verildi.


Genç pilotun cenaze törenine Türk Hava Kurumu Yönetim kurulu Üyesi Zafer Çağlar, Türk Kuşu Genel Müdürü Orhan Necdet Şendil, THK Denetleme Değerlendirme Başkanı Orhan Uysal Gökçen Havacılık direktörü Tarık Akça, THK İnsan Kaynakları Müdürü Salim Kaya ile birlikte THK'nın 50'ye yakın personeli ve Aydın'ın ailesi ile arkadaşları katıldı. Kazada hayatını kaybeden genç pilotun Mimar Sinan Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde Balıkesir'de yaşayan babası Rahmi Aydın ile erkek kardeşi Alper Aydın gözyaşlarına boğuldu. Baba Rahmi Aydın, oğlunun her zaman pilot olmak istediğini ancak kendisinin istememesine rağmen bunu kabul ettiğini söyledi. Bu acının anlatılamayacağını belirten baba Aydın, tek oğlunun kaldığını söyledi.


THK Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Çağlar ise, kurumun değerli bir pilotu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, Aydın'a Allah'tan rahmet diledi.


Tabutuna Türk bayrağının yanı sıra THK bayrağı da örtülen Aydın'ın cenazesi, öğle namazına müteakip cenaze namazının ardından annesinin yattığı Asri Mezarlık'ta toprağa verildi. Geçtiğimiz Cuma günü yaşanan feci kazada pilot Altan Aydın'la birlikte Bursalı işadamı Tekin Ünal da (45) hayatını kaybetmişti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 14:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?