5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Gençlerin bayram coşkusu

Mustafa Kemal Atatürk'ün 90 yıl önce Samsun'da Milli Mücadele'yi başlattığı günün yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da coşkuyla kutlandı. Saat 09.00’da Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinden sonra Atatürk Stadı’nda devam etti.

Stadyumdaki program Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın askeri araç üzerinden gençleri ve halkı selamlamasıyla başladı.

Kutlamalarda günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz yaptı. Yılmaz, gençlere “her şeyimiz sizsiniz. Ülkeleri kalkındıran, ileriye götüren, hayat veren gençliğimizdir. Ne kadar önemlidir ki, Türkiye nüfusunun yarısından fazlası 30 yaşın altındadır. Bir ülke için bundan daha büyük zenginlik düşünülemez” diye seslendi.

Konuşmaların ardından 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında il genelinde yapılan çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi, ardından geçit töreni yapıldı. Kutlamalar öğrencilerin hazırladığı gösterilerle son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 13:13:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?