30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Gerçeğini aratmayan tatbikat

GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT

Isparta Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün Halıkent Polis Merkezi Amirliği bahçesindeki tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Tatbikatı Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve ITSO Meclis Başkanı Bedri Ayhan izledi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Kahraman Sezer tarafından, Isparta Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personeline verilen bir haftalık toplumsal olaylara karşı müdahale eğitimi, tatbikatla sona erdi. Isparta Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli ekiplerin toplumsal olaylarda daha az orantılı güç kullanılması ve olayların bastırılması konusunda yapmış olduğu tatbikat gerçeğini aratmadı. Tatbikatta temsili göstericiler, önce ateş yaktılar, ardından slogan attılar. Daha sonra yapılan uyarılara aldırmayıp, polis panzerine molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı. Olaylara soğukkanlı bir şekilde yaklaşan polis, önce yakılan ateşi söndürdü, ardında göstericilerin etrafını sararak, göstericilere zarar vermeden, az orantılı bir güç kullanarak göstericileri gözaltına aldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Kahraman Sezer, "Biz burada öncelikli olarak olay çıkmaması yönünde caydırıcı önlemleri alıyoruz. Ancak olay çıkması durumunda da kimseye zarar vermeden göstericileri etkisiz hale getirerek adalete teslim ediyoruz" dedi.

 VALİ'DEN ORANTILI GÜÇ VURGUSU

Tatbikat sonrasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personeliyle tek tek tokalaşarak tebrik eden Vali Ali Haydar Öner ise "Bursa'dan gelen şube müdürümüzün verdiği eğitimi daha önceki eğitimleriyle birleştirmek suretiyle, herhangi bir toplumsal olayda, ya da gösteride, asgari orantılı güç kullanmak suretiyle, mümkün olduğunca göstericilere zarar vermeden, bir olumsuz harekatı, bir protesto eylemini, bir yasa dışı eylemi engelleme eğitimi yapıyorlar. Arkadaşlarımız eğitimlerini, tatbikatlarını başlarıyla gerçekleştirdiler" ifadelerini kullandı.

Yasadışı protestoların vuku bulmamasını temenni ettiğini belirten Vali Öner, "Ancak vuku bulması halinde de asgari orantılı güç kullanarak, mümkün olduğunca göstericilere zarar vermeden, yasa hakimiyetini sağlayacak tarzda görev ifa etmektir. Türkiye'nin demokratik gelişim sürecine bu anlayışın katkı sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT
GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT
GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2010 Cuma 11:05:01
Güncelleme :10 Aralık 2010 Cuma 13:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?