30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Girişimci eğitimi kursu

GİRİŞİMCİ EĞİTİMİ KURSU

Isparta’da İş-Kur ve KOSGEB protokolü ile sermaye sıkıntısı çeken girişimciler için Girişimcilik Eğitimi Kursu açılacak.

İlk kez düzenlenen Girişimcilik Eğitimi Kursu’nu bitiren 25 kişi sertifikalarını aldıktan sonra KOSGEB’ten 40 bin TL’ye kadar destek ile 4 bin TL hibe desteğinden yararlanacak.

İş Kur İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, Isparta’da ilk kez kendi işini kurmak isteyenlere bir fırsat verildiğini ifade ederek, KOSGEB ile yapılan protokol gereği 25 girişimci ruhu taşıyan kursiyerin 72 saat boyunca genel işletme prensipleri, iletişim, pazarlama, bürokratik süreç gibi genele konularda bilgilendirileceğini söyledi. Öksüz, “Eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimiz, KOSGEB kredilerinden yararlanma imkanına kavuşacak. Kuracakları işin sermayesinin yüzde 80’i KOSGEB tarafından karşılanmak üzere 40 bin TL’ye kadar KOSGEB desteğinden yararlanabilecekler. Ayrıca 4 bin TL hibe desteği verilecek. Alınan kredi 1 yıl sonrasında 36 ay içerisinde 6 taksitle geri ödenebilecek. Tabi kredi desteği nakit olarak değil, malzeme ve makine teçhizatı olarak sağlanacak” dedi.

Girişimci ruhu taşıyanların bu destek sayesinde iş kurma belki de istihdam sağlama fırsatını yakalayacaklarını kaydeden İş Kur İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, “İlk kez iş kurmaya yönelik bir kurs açıyoruz. Bu kursun devamı gelecek”diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 12:21:02
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 12:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?