5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Göltaş Çimento kapasite arttırdı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi iş adamı Şevket Demirel'in 9 şirketinden biri olan ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Göltaş A.Ş.'de kapasite artırım tesisinin açılışı yapıldı. Açılışa, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de katıldı. 

Şevket Demirel döneminde başlatılan, TMSF döneminde devam ettirilerek tamamlanan tesisle Göltaş'taki kapasite 1 milyon 300 bin tondan 2 milyon 100 bin tona çıkarıldı. Açılışı gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin özel sektör öncülüğünde kalkınacağını söyledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan TMSF yönetimindeki şirketlerin Genel Koordinatörü Aslan Yaman, tam kapasitenin devreye girmesiyle birlikte Göltaş'ın gücüne güç katılmış olacağını söyledi. Yaman, "Bu yatırımımızla ciromuz yaklaşık olarak 60 milyon YTL ve karımız 25 milyon TL daha yukarıda gerçekleşecektir. 2005 yılı Göltaş için 1 milyon 303 bin 886 ton klinker üretim rekorunun kırıldığı, 1 milyon 394 bin 549 ton çimento ile üretim rekorunun kırıldığı, 1 milyon 528 bin ton en çok çimento satıldığı, 305 bin ton ihracat ile en çok ihracatın yapıldığı, 130 milyon YTL ile en çok cironun yapıldığı, 59 milyon 791 bin 875 YTL ile en çok karın gerçekleştirildiği, 15 milyon 136 bin 627 YTL ile en çok verginin ödendiği, 14 milyon 400 bin YTL ile en çok kar payının dağıtıldığı yıl olduğu görülecektir. Alınan bu başarılı sonuçlar şirketimizin hisse performanslarına da yansımış, hisselerimiz 6 ay içinde 4 misline yakın değer artışı kaydetmiştir" diye konuştu. 

TMSF'nin şirketlerin başına Yönetim Kurulu Başkanı olarak atadığı Hidayet Nalçacı ise, konuşmasında, inşaat sektörünün yüzde 21 oranında büyüdüğünü belirterek ikinci klinker hattının kapasite artırımının devreye girecek olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Nalçacı, "37 milyon Euro'luk harcama yapıldı. Kapasite 1 milyon 300 bin tondan 2 milyon 100 bin tona çıktı. Bu yatırımı başlatan Şevket Demirel'e ve yöneticilerine, şimdiki yöneticilere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN KALKINABİLMESİ İÇİN SERMAYEYE İHTİYAÇ VAR"
Isparta Valisi Şemsettin Uzun ise, basından takip ettiği kadarıyla Göltaş'ın satılacağını duyduğunu belirterek, "Burası satılacaksa buranın satışı Ispartalılar'a yakışır" dedi. Bu tesisin kendini büyütmesinden dolayı altın yumurtlayan bir tavuğa benzediğini belirten Vali Uzun, TMSF yetkililerinden satışın Ispartalılar'a dönük gerçekleşmesi yönünde çaba harcamalarını istedi. AK Parti Isparta Milletvekilleri Recep Özel ve Emin Bilgiç de, Isparta'nın bu tür yatırımlara ihtiyacının olduğunu hatırlatarak, bu yatırımı başlatanlara ve tamamlayanlara teşekkür etti. 

Hükümet olarak Göltaş'taki mülkiyet durumundan memnun olmadıklarının altını çizen Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise, "Keşke o bankaların içi boşaltılmasaydı, bu tür sorunlar yaşanmasaydı" diye konuştu. 4 yıldır artık Türkiye'de hiçbir bankaya el konulmadığına dikkat çeken Bakan Şahin, "Türkiye'nin kalkınabilmesi, önündeki ülkelere yetişebilmesi için sermayeye ihtiyaç var. Ama tüm işlemlerimiz dürüstlük kaideleri üzerine olacak. Herkes, hesabını kitabını basiretli, dürüst bir tüccar gibi yapacak. Kimse yamuk yapmayacak. Yamuk yaparsanız kanun ve devlet yakanıza yapışır ve bundan zarar görürsünüz. Bundan devlet ekonomisi de zarar görür. Bu fabrikaların mülkiyet durumunun şu noktada olmuş olmasında hükümet olarak memnun değiliz. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu olmalı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu olmalı, ama gönlümüzden geçen o ki bunlara hiç ihtiyaç da duyulmamalı. Ama ihtiyaç oldu. Son yıllarda 22 tane banka içi boşaltıldı, hazinece el konma durumunda kalındı. Keşke o bankaların içi boşaltılmasaydı. Bizler de 50 milyar doların üstünde bir parayı, sizin paranızı bu bankalara aktarmak zorunda kalmasaydık. Ancak hükümet olarak bunların tedbirlerini aldık. Son 4 yılda hiçbir bankaya el konmuyor artık. Her şey günü gününe takip edilmektedir. Kimse yanlış yapamaz. Yanlış yaptığı an o gün yakasına yapışılır" ifadelerini kullanıldı. 

Konuşmanın ardından açış kurdelesi kesildi. Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İzmir'de bir düğüne katılmak üzere Isparta'dan ayrıldı. Tören, davetlilere verilen yemeğin ardından son buldu.
.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2006 Pazar 20:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?