3
Mayıs
2024
Cuma
ISPARTA

Gönüllü sütçüler iş başındaydı

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği tarafından 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde çeşitli faaliyetler organize edildi.

Sütün önemini anlatmak, sokak sütçülüğünün zararlarını ve özellikle ambalajlı sütün önemini vurgulamak, toplumda yanlış bilinen bilgileri düzeltmek ve çocukları süt içmeye teşvik etmek amacıyla düzenlenen organizasyon çerçevesinde ilköğretim okullarında, bin 500 öğrenciye yönelik eğitim seminerleri verilerek; broşür ve sütler dağıtıldı.

Isparta Merkezinde 2 yerde stand açan yetkililer, Gıda Mühendisleri Odası’nın hazırladığı 500 adet broşürü halka dağıtılarak, süt hakkında bilgiler verdi. ve gelen soruları yanıtlandı. Gıda Mühendisliği öğrencilerinin gönüllü olduğu faaliyetlerden birinde, bir maskot süt kutusu hazırlanarak ambalajlı sütün önemi belirtildi.

Organizasyonun amacıyla ilgili bilgiler veren yetkililer, ülkemizde sağlıklı süt ve süt ürünleri tüketimi için çiftlikten sofraya teknik ve hijyenik koşulları yeterli işletmelerde süt ve süt ürünleri üretiminin artırılmasına dikkat çekti.

Sokak sütü gibi sağlıksız ürünler yerine uygun fiyatla sağlıklı ürünlerin tüketiciye ulaştırılmasının önemine değinen organizasyon yetkilileri, "Gelişmiş ülkelerdeki tüketim düzeyinin yarısını yakalayabilen ve bu anlamda sağlıklı beslenmekten uzak olan bir toplumdan yeterli ve dengeli beslenen topluma geçişin sağlaması olmalıdır. Bu anlamda, fakir çocuklardan başlayarak tüketimin özendirilmesi için Okul Sütü Projelerinin yaygınlaştırılması, süt ürünleri tüketimini destekleyici reklam etkinliklerinin kamu ve özel sektör tarafından yaygınlaştırılması, tüketicinin süt konusundaki bilgisinin artırılması etkinliklerinin büyük önem taşıdığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Cevher Kurt-Kenthaber/Isparta
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 11:08:32
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 11:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?