8
Mayıs
2024
Çarşamba
ISPARTA

Görme engelli Mehmet'in azmi

Isparta'da bu sene ÖSS sınavına giren görme engelli Mehmet Sarıçalı, küçük yaşından bu yana idealleri doğrultusunda çalışarak ulaşılması güç bir başarıya imza attı. Görme engelli olmasına rağmen hayata sıkı tutunan Mehmet Sarıçalı, Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü'nü kazanmayı başardı.

Bugüne kadar hep arkadaşları ve ailesinin desteğiyle okula gidip gelen Mehmet Sarıçalı, hocaları ve arkadaşlarının yardımıyla derse katıldı ve sınavlara girdi. Öğretmenleri ve arkadaşları tarafından takdir edilen Mehmet Sarıçalı, son olarak ÖSS'de gösterdiği başarıyla öğrencilere örnek olmayı başardı. Arkadaşları arasında çok sevilen Mehmet, başarıyı idealleri doğrultusunda hedef belirleyerek yakaladığını belirtti. ÖSS'de Türkiye 223'.sü olmayı başaran Mehmet Sarıçalı, başarının sırrının bireysel çalışma olduğunu söyledi. Sınava girecek öğrencilere hedef seçmeleri noktasında tavsiyelerde bulunan Mehmet Sarıçalı, hedeflerine emin adımlarla yürümeleri gerektiğini savundu.

Dershane öğretmeni Recai Duran da, Mehmet'in özel bir öğrenci olduğunu belirterek Mehmet'in sürekli arkadaşlarının desteğini aldığını ifade etti. Duran, Mehmet'in okuduğunu bir kerede anlayan bir yapıya sahip olduğunu aktardı. Mehmet'in babası Ömer Sarıçalı ise Mehmet'in sosyal yaşantısı olmadığını, sürekli evde ders çalışmak istediğini söyledi. Bu zamana kadar hep hayalleri için yaşadığını ve çalıştığını anlatan Ömer Sarıçalı, oğlunun bu başarısından dolayı gurur duyduğunu ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 16:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?