5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Görme engellilere makrome kursu

Altı Nokta Körler Derneği Isparta şubesi üyeleri makrome kursunda hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de el becerilerini geliştiriyor.

İş Edindirme ve Meslek Kursları kapsamında Isparta Belediyesi- Altı Nokta Körler Derneği Isparta Şubesi arasındaki protokolle, görme engelli üyeleri için makrome kursu açıldı. Kursa 15 görme engelli dernek üyesi katılıyor.

KONUŞMA PROGRAMLI BİLGİSAYAR KURSU DA AÇILACAK

Belediye ile yapılan anlaşma gereği iki kurstan biri olan makrome kursunun başladığını belirten Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı İsmail Er, “Makrome kurusu 3ay sürecek. Üyelerimiz makrome ipinin örülmesiyle köşelik, vazoluk, gazetelik, hamak, çanta gibi ürünlerin nasıl yapılacağını öğrenecek. Üyelerimiz böylece hem boş zamanlarını değerlendirecekler, hem el becerisi kazanıp, sosyal bir faaliyete katılmış olacaklar. Haftada Salı ve Cuma günleri düzenlenen kursumuza 15 üyemiz katılım gösteriyor. Üç ay sürecek kurs sonunda kursu tamamlayanlara sertifika verilecek. Bu kurusun ardından yine Belediyemiz tarafından konuşma programlı bilgisayar kursu açılacak. Bu yıl kurslarla dolu dolu geçecek. Kursların öğretmen ve malzeme ihtiyacını belediye karşılıyor” diye konuştu.

EĞİTİME YÖNELİK KURSLAR DA AÇILSIN

Makrome kurusuna katılan görme engelli Ramazan Işık, bu kurs sayesinde boş vaktini değerlendirdiğini kaydederek, “Bir işle meşgul olmak çok güzel. Bu kurs olanağını tanıyanlara teşekkür ediyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 18:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?