5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Gripten korkan aktara koşuyor

DOMUZ GRİBİNDEN KORKAN AKTARA GİDİYOR

Isparta'da, domuz gribi "H1N1" virüsünü kapmamak isteyenler vücut direncini yüksek tutmak için şifalı bitkilere yöneliyor.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılan ve Isparta'da 1 kişinin ölümüne neden olan "H1N1" virüsüne karşı bir yandan hijyenik tedbirler alan vatandaşlar diğer yandan bağışıklık sistemini güçlendirecek şifalı bitkileri tercih ediyor. Şifalı bitkiler satan esnaf Ramazan İğci, her gün çok sayıda kişinin gripten korunmak amacıyla şifalı bitki aldıklarını belirterek "Televizyonda, bağışıklık sisteminin direnç göstermesi için faydalı olan bitkileri sıralayan uzmanların tavsiyelerine uyan vatandaşlar bizlere geliyor" dedi.

İğci, vatandaşın, gripten korunmak için zencefil, tarçın, ıhlamur, adaçayı, narçiçeği, kuşburnu ve karanfilden oluşan karışımı tercih ettiğini belirterek bu karışıma "kış çayı" adını verdiklerini söyledi. "Her bir bitkiden tek adet koyuyor, kaynatıp günde üç defa içiyoruz" diyen İğci, C vitamini deposu bu karışımın bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi halsizliğe de iyi geldiğini söyledi. İğci, bitki çayını tercih etmeyenlerin bitkisel yağ ailesinden kekik ve okaliptus yağını kullandıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 09:53:03
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 13:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?