5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

GSM operatörüne kontör cezası

GSM OPERATÖRÜNE KONTÖR CEZASI

Isparta'da, kontörlerin konuşma yapmadan düştüğünü fark eden tüketici, hizmetin güvenliğini sağlayamayan operatör fimaya ceza verilmesini sağladı.

Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, sattığı kontörün güvenliğini sağlayamayan bir operatör firması hakkında 217 kontör bedeli karşılığındaki paranın tüketiciye ödenmesini kararlaştırdı.

Isparta'da yaşanan olayda, tüketici İlknur Demiralay 135 olan kontörünün konuşma yapmadan bir anda 94'e düştüğünü öne sürdü. GSM operatöründen ardı ardına gelen mesajlar ile hiç kontörü kalmadığını öğrenen Demiralay, en yakın operatör bayiine gitti.

Kontör kaybı nedeniyle müşteri hizmetleri ile temasa geçen tüketici İlknur Demiralay'a "O saatlerde Fransa'yı aramışsınız" şeklinde bilgi verilerek, müşteri memnuniyeti açısından 50 kontör iadesi yapıldı.

Bu kez cep telefonunun uluslararası konuşmalara kapalı olduğunu ve Fransa ile görüşme yapmadığını anlatan Demiralay, Müşteri Hizmetleri'nin konuya ilişkin mağduriyetini gidermemesi üzerine Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdu.

Tüketicinin başvurusunu değerlendiren Tüketici Hakem Heyeti, GSM operatörü hakkında tüketiciye 217 kontör karşılığı 51.30 TL ödeme yapma kararı verdi.

Tüketiciyi haklı çıkaran kararda şu ifadelere yer verildi: "Tüketicinin kontör ücretini tahsil eden sağlayıcı bunun karşılığında ya kendisi bir hizmet vermeli ya da cihaz kaynaklı problemin bulunması halinde herhangi bir hizmet verilmediğinden bu paranın tüketiciye iade edilmesi gerekirdi. Sağlayıcının savunmasından anlaşıldığı kadarıyla bu işlemlerden hiçbirini yapmadığı, bir başka ifade ile hak etmediği bu parayı uhdesinde tuttuğu sonucuna varılmıştır. Tüketiciden kontör ücretini tahsil eden sağlayıcı

bunun karşılığında ya kendisi bir hizmet vermeli ya da 3. bir kişi tarafından verilen bir hizmete karşılık olduğunu kanıtlamalıdır. Ücreti tahsil ettikten sonra bu ücretin neyin karşılığında alındığının bilinmemesi ya da hangi iş ve hizmet karşılığı olduğunun kanıtlanmamış olması kabul edilemez bulunmuştur."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 15:58:02
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 18:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burak kurt IP: 85.99.47.xxx Tarih : 22.11.2009 01:10:15

bundan bir ay önce aynı durum benim kardesiminde basına geldi normalde 94 kontoru vardı hiçbişey yapmadan kontoru biranda 8 düşmüş bizde müsteri hizmetleri ile görüstük 1-2 hafta sonra hakzı yere düstükleri kontorleri geri iade ettiler belkide yanı gsm operatörüdür