4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Gül çiçeğine Hollanda ve Belçika'dan talep

Gülbirlik Genel Müdürlüğü, 2005 yılı gülçiçeği alım kampanyasının startını verdi. Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer, dünyada rakiplerinin olmadığını söyleyerek, "Hollanda ve Belçikalılar ürünlerimizi almak istiyorlar" dedi.

Isparta’nın Atabey İlçesi’ne bağlı İslamköy Kasabası’nda bulunan Konkret Tesisleri’nde, Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu sezon açılışında kurban kesilerek dualar edildi.

Bu yıl Isparta’da 6 bin 500 ton gülçiçeği alımı hedeflendiğini açıklayan Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer, bunun 2 bin 500 tonuna kendilerinin talip olduğunu söyledi.

Gülbirliğin dünya üzerinde rakibi bulunmadığını ifade eden Tamer, "Bizler bu yönetimle Isparta’nın geleceğine temel attık. Kozmetik sektörüne girerek dünyaya açıldık. Antalya ve Alanya’daki bayiliklerimize yurtdışından gelen yabancılar büyük ilgi gösteriyorlar. Hollanda ve Belçikalılar ürünlerimizi almak istiyorlar. Bugün 250 noktada ürünlerimizin satışı yapılıyor" dedi.

Eczane raflarında da Gülbirlik ürünlerinin yer aldığına dikkat çeken Tamer, "Eczanelerde Gülbirlik ürünleri satılmaya başlandı. Hepinizin de bildiği gibi Vich ve Rose dışında eczaneler raflarına başka ürün koymuyordu. Ama Gülbirliğin kaliteli ürünleri bu raflara girmeyi başaran üçüncü marka oldu. Biz ürünlerimizi ezdirmek istemiyoruz. Bu sektörü daha da genişleteceğiz" diye konuştu.

Öte yandan, Hollandalı Leo Zaaijer ve Coba Slabbekoorn isimli iki işletmeci Gülbirlik’ten bayilik istedi. Isparta gülünü Hollanda pazarına sunmak istediklerini belirten Zaaijer ve Slabbekoorn, Gülbirlik ürünlerinin yurtdışında büyük rağbet göreceğini iddia etti. Özellikle Hollanda’da çok sayıda Türk olduğuna dikkat çeken ikili, "Gülbirliğin ürünlerinin yok satacağına inanıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 17:10:28
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 16:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahu çetres IP: 85.99.236.xxx Tarih : 8.06.2005 15:06:21
Gülbirlikteki olumlu yönde gelişen haberlere sevindik.Umarm özellikle kozmetik alanında etkili yüz kremi üretimini cidden bekliyoruz.Ankaradaki bayilikleriniz hakkında da bilgi verirseniz seviniriz.saygılar...