30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Gül Park Projesi'ne onay

GÜL PARK PROJESİ'NE ONAY

AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, Gül Park Projesi konusunda önemli bir gelişme yaşandığını bildirdi.

AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, Isparta Gar İstasyonun atıl vaziyetten kurtarılıp, işlerlik kazandırılması ve Isparta ekonominse katkı sağlaması amacı ile SDÜ Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Doç Dr. Atilla Gül ve Peyzaj Mimarı Kenan Aydınoğlu ile geliştirilen 'Gül Park' projesinin Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulduğunu ve gerekli incelemesi yapılan projenin bildirilen olumlu görüş ile yeni bir ivme kazandığını belirtti.

Isparta Garı'nın yenilenme çalışmaları sebebiyle bir süredir atıl vaziyette kaldığını belirten Kurt, proje ile kent için önem taşıyan, ilin tanıtımı ve Isparta Gülü'nün pazarlanmasına katkı sağlanacağını söyledi. Kurt, "SDÜ Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Doç Dr. Atilla Gül ve Peyzaj Mimarı Kenan Aydınoğlu tarafından hazırlanan proje Kültür Bakanlığımıza sunulmuş ve Bakanlık teknik heyetinin yaptığı incelemeler doğrultusunda 02.08.2010 tarihinde hazırlan rapor Bakanımızın onayına sunulmuştur. Bakanlık teknik heyet raporunda projenin Isparta'nın değerli açısından önemine dikkat çekilirken gelişen turizm potansiyeline yeni bir ivme kazandıracağı önemle belirtilmiştir. Bu bağlamda Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarımızla konu hakkında görüşme yapılmış ve izlenecek yol haritası hakkında fikir alışverişinde bulunulmuştur" dedi.

Konunun direk muhatapları olan Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ile de gerekli görüşmelerin yapıldığını kaydeden AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, "Önümüzdeki süreçte hızlı bir biçimde Ulaştırma Bakanlığı'na ait olan tren garı alanı İl Özel İdareye devri yapılması sağlanarak, bölge turizm alanı ilan edilecektir" diye konuştu.

Projenin yap işlet devret modeliyle hayata geçirileceğini kaydeden Kurt, içerisinde gül endeksli SPA merkezleri, gerek katlı gerekse tek katlı dinlenme tesisleri, lokantalar, kafeler ve özelikle kentin önemli simgesi olan gül ürünlerine ilişkin gerek ticari gerekse kültürel verilerin yer alacağı alanların oluşturulmasının hedeflendiğini belirterek, yatırımcıları destek olmaya davet etti.

GÜL PARK PROJESİ'NE ONAY
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 15:09:01
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 15:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?