5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Gül üreticisinin yüzü gülüyor

Isparta’da bu yıl yağışların artmasıyla birlikte gül üretiminde verimin arttığı belirtildi.

Artan yağış oranları Isparta’da gül üreticilerinin yüzünü güldürdü. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bu yıl gül çiçeği sezonunun bol yağış nedeniyle üreticilerin yüzünü güldürdüğünü belirten Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer, geçen yıl 1 kg gülün fiyatını 1.70 TL olarak açıklandığını, taban fiyatının önceki senelerde olduğu gibi sezon sonrasında açıklanacağını dile getirdi.

Tamer ayrıca gül çiçeği fiyatında yıllardır Isparta gülcülüğünün geleceğine dönük belirlemeler yapıldığını belirterek, “Gülbirlik, birliğin geleceğini düşünürken Isparta gülcülüğünü ve ortaklarını da aynı şekilde düşünür ve korur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.

ÜRETİCİLER DURUMLARINDAN MEMNUN

Gül üreticileri bu sezon dekar başına 700 ile 1000 kg arasında verim aldıklarını açıkladılar. Gül üreticisi Hakan Davaz “ Verim çok iyi. Üreticiler olarak memnunuz. Umarız taban fiyatı da bizim yüzümüzü güldürecek şekilde açıklanır. Alın terimizin karşılığını bu yıl da alacağımızı tahmin ediyoruz.” dedi.

Gülbirlik geçen yılki gül sezonunda il genelinde toplanan 7 bin tonluk gül çiçeğinin 2 bin 700 tonu üzerinde alım yapıp bu çiçekten 700 kg. gül yağı ile 700 kg. konkret üretimi gerçekleştirmişti. Gül çiçeğinin kalanını ise özel sektör almıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 17:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?