2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

Güneykent geri dönüş hareketi başlatıyor

Türkiye’nin en genç belediye başkanları arasında yer alan Isparta’nın Güneykent Belde Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, yıllarca göç veren kasabada geri dönüş hareketi başlatmayı planladığını söyledi.

Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, kasabaya geri dönüş hareketi kapsamında ilk olarak Kocapınar mevkiindeki suyu Organize Sanayi Bölgesi’ne akıtarak buradan ciddi anlamda gelir elde etmeyi planladıklarını söyledi.

Beldenin çok verimli toprağı bulunmasına rağmen bunun sadece yüzde 20’sinin kullanıldığını ifade eden Başkan Gözgün, "Isparta’da asgari ücretle çalışanlar Güneykent’teki aileleri tarafından destekleniyor. Çünkü bu ücretle geçinmeleri mümkün değil. Eğer bu insanlarımız beldesine gelmiş olsa, biz de buradaki arazileri metrekare başına bir hisse vererek bir şirket çatısı altında toplasak, ölüm anında dahi mal bölüşümü kolaylaşacak, çünkü hisse bazında para alacaklar. Ayrıca yapılacak hayvan projelerine imza atılabilir. Bu durumda süt konusunda Güneykent ciddi anlamda Isparta’da söz sahibi olur. Böylece göç engellenir. Hiçbir yere ihtiyaç duymayacak şekilde bir gelir kaynağı oluşmuş olur" diye konuştu.

ISPARTA (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 13:33:42
Güncelleme :12 Aralık 2004 Pazar 13:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?