4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Hafızlar yarışı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce ülke genelindeki İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen hafızlık yarışmasının finali, Isparta’da gerçekleştirildi.

Belediye Kültür Sarayı’nda düzenlenen hafızlık yarışmasına Isparta, İstanbul, Şanlıurfa, Erzurum, Hatay, Amasya, Konya, İzmir ve Bolu’dan İmam Hatip öğrencileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, İmam Hatip Lisesi mezunu olarak böyle bir günü yaşamaktan dolayı gurur duyduğunu belirterek, öğrencilere başarılar diledi.

Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan ise, İmam Hatip Liseleri’nin toplumda anlayış ve hoşgörünün oluşmasına çok büyük hizmetleri olduğunu söyledi. Öğrencilerin bu okulları seçmesindeki nedenin din eğitimini en iyi şekilde almak olduğunu kaydeden Aycan, İmam Hatip Liseleri’nin bu yönde en iyi hizmeti verdiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Türkiye Hafızlık Yarışması’na katılan öğrenciler Kur’an-ı Kerim’den ayetler okurken, aşırı heyecanlı olduğu gözlenen bazı öğrenciler ayetleri yanlış okudu. İlahi ve şiir dinletilerinin ardından dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmada Amasya İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Hasan Bedirhan birinci, İstanbul Kağıthane İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Enver Kaynak ikinci, Erzurum İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden İrfan Tatlı ise üçüncü oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2005 Pazar 16:53:29
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 18:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?